Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od jakiegoś czasu borykam się z problemem szarpania auta. Jakis czas temu zaczął mieć problem z paleniem (trzeba było chwilkę dłużej go kręcić). Myślałem że to pompa paliwa, więc ja wymienilem i nadal to samo. Czasami pali normalnie czasami musze dłużej krecic. Czasami jeździ normalnie i ma normalna moc a czasami szarpie i slabo idzie. Dodam, ze na kompie nic nie pokazuje. Czujnik.położenia walka rozrzadu wymieniony. Ma ktoś jakieś pomysły co moze dolegac? Czujnik wału korbowego również zmieniony
Opublikowano
Może czas najwyższy zobaczyć świece? U mnie przerywało na benzynie jak jechałem z małą prędkością i na wysokim biegu dodałem gazu w opór to przerywało i okazało się, że to świece były winowajcą.
Opublikowano
na kompie nic nie pokazuje

Jakim programem to sprawdzałeś ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Pytałem o program diagnostyczny bo opis twoich poczynań mi nie pasi .

Piszesz że nie masz błędów , to poco wymieniałeś

Czujnik.położenia walka rozrzadu wymieniony.
Czujnik wału korbowego również zmieniony
Świece wymieniałem

Mechanicy często używają uniwersalnego programu diagnostycznego, czyli do wszystkich marek samochodów a w dodatku nie mają czasu aby się tym bawić.

Podłącz do kompa z programem dla tylko BMW np. INPA i niech ktoś się przyłoży do interpretacji.

Te czujniki to oryginalne ? bo zamienniki się nie sprawdzają.

Może jakiś forumowicz z twojej okolicy Ci podepnie pod kompa ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.