Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie i Panie mam małą zagwozdkę...otóż zakupiłem wideorejestrator do samochodu i mam problem z "automatycznym" działaniem. Kamerka "wykrywa" zapłon i powinna się włączyć i nagrywać a po wyłączeniu silnika wyłączyć się. Problem polega na tym, że w moim x3 zasilanie na zapalniczce jest cały czas z tego co zaobserwowałem. Po uruchomieniu silnika nic się nie dzieje z kamerka bo po prostu nie wykrywa chyba żadnych zmian (logiczne) w instalacji... jak mogę to rozwiązać....w Toyocie RAV 4 ta kamerka działa idealnie. Uruchamiam silnik, zasilanie na zapalniczce się pojawia i kamera uruchamia, gaszę silnik, kamera tez gaśnie...czeka mnie przerabianie jakoś instalacji w BMW czy o co chodzi? To jest normalne zachowanie zapalniczki w e83?

Pozdrawiam

Opublikowano
witaj , nie wiem jaką masz kamerkę , powiem ci jak rozwiązałem u siebie. tylko tyle że mi zależało żeby kamerka chodziła cały czas . tzn, uruchomiłem opcję detekcja rucju w kamerce i działa super. żona stawia furkę na różnych parkingach i chciałem żeby czasem jakiegoś nie proszonego albo nie uprzejmego gościa nagrało. no chyba że się uprzesz żeby się włączała dopiero po zapaleniu samochodu to nie pomogę . a ,,,,,, i jak kamerka nie wykrywa żadnego ruchu to sama się zatrzymuje . pozdro
Opublikowano
A jak z monotonną jazdą w korkach...czy kamera się wyłącza? Mam taką funkcję z detekcją ale wyłączyłem. Jak z żywotnością akumulatora, który ciągle doładowuje kamerkę podczas postoju?
Opublikowano

Jest to normalne zachowanie zapalniczki w x3 e83

Musi być prąd po kluczyku aby kamerka działała jak chcesz.

Gdzieś na forum czytałem jak jeden z użytkowników podłączył kamerkę aby właśnie tak działała.

Przeszukaj forum

Zobacz tutaj

viewtopic.php?f=15&t=210220&hilit=Kamerka#p1549107

żadnych dizli tylko Pb+LPG

R4 + turbo, V6 , R6 i V8