Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

zastanawiam się, czy można połączyć telefon komórkowy, aby puszczać muzykę w radiu np. ze Spotify? Chciałbym uniknąć kupowania transmitera FM.

Auto ma obsługę telefonu (przyciski na radiu i kierownicy), słuchawki nie mam, bo pewnie ktoś wcześniej zlikwidował. Radio jest bez nawigacji (bez ekranu)

Wiecie coś na ten temat, czy jestem jednak skazany na transmiter i zajęcie zapalniczki?

Dzięki za pomoc

Tomek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1. Alpine CD53 z wyjściem AUX - podłaczasz moduł BT i działa

2. Wirualna zmieniarka CD z BT - naprzykład taka:

http://allegro.pl/zmieniarka-mp3-usb-bmw-e36-e38-e39-e46itd-xcarlink-i6142611062.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdza się, pewnie w takim stopniu, że jest dźwięk, bo FM to dratat nie jakość :mrgreen:

Sam mam jednoczęściowego kaseciaka i tak samo jak w poprzedniej furze będę na 2-częściowego z midem zmieniał.

CD53 musi być alpine i po 2003 roku z tego co pamiętam. Wcześniejsze nie mają AUX.

Potrzebny jest kabelek z allegro do MIDa który się wpina w wiązkę za radiem.

http://allegro.pl/kabel-do-wyswietlacza-mid-radia-bmw-e39-x5-i6773898361.html

Jak już masz dużego mida to ten kabel jest niepotrzebny.

Opublikowano
Dzięki za odpowiedzi, jednak najmniej inwazyjne - przynajmniej na razie, będzie wrzucenie tego transmitera. Wziąłem Xiaomi Roidmi 2S, znajomy ma i chwali, zobaczymy. Najważniejsze jest to, że nie rzuca się w oczy dizajnem ;)