Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
watpie ze policja zatrzyma za brak wycieraczki, musialbys trafic na ultra chama policjanta :P no lampy przedloft tez mi sie nie podobaky, a teraz nawet do przezycia. Jak bede zmienial na LCI, chyba ze wyczaje super deal na te zwykle LCI. Ja tylny mpak tylko zalozylem zeby sprawdzic zaczepy i czy ladnie lezy. Jest w czarnym kolorze wiec dopiero po swietach oddam do lakiernika ;). Co do przedniego zderzaka to musze powiedziec ze jestem ewenementem bo bardziej mi sie podoba zwykly mpakiet, ale kupie to co bedzie w dobrej kasie :P Z tym domontowaniem spryskow to chyba tak latwo nie jest, warto by bylo dac te spryski z polifta bo takie wystajace w zderzaku z coupe to bedzie slabo wygladalo. Jakbys chcial go sprzedac to ja chetnie sie skusze na twoj bez wyciec :)

Ja kupiłem jeszcze przed posiadaniem 1er dwie lampy tył LCI bez led za 120zł, a jak sie okazało że kupiłem furke już z tymi lampami to sprzedałem już jedną za 100zł i druga jest dalej wystawiona, także całkiem dobry deal zrobiłem :D

Właśnie zamówiłem tylny dyfuzor do mpakietu, także czekam aż przyjdzie i do lakiernika :cool2:

Rzadko zdąża mi sie oceniać inne auta , ale skoro to taki sam kolor jak mój , to cos skrobnę :)

Przód niezły ( sam o nim myślałem , ciekaw byłem jak bedzie wyglądać w tym kolorze , ale jest dobrze )

Z tylu brakuje tylko lotki ( tak wiem , zaraz mnie ludzie zjedzą , ze jak to , mpakiet musi byc ! :D)

Co do obniżania , to nie bawiłbym sie w jakieś sprężyny , ponieważ jak to położysz na -50 na seryjnych amortyzatorach , to nie długo wytrzymają takie obciążenie , dlatego proponowalbym jedenka gwint , nawet ze średniej półki , z regulacja twardości . Sam mam takie zawieszenie ( nie wiem jaka to półka xd ) ale jeżdzę ponad 2 lata i jest swietnie :)

Co do lamp , to sam choruje po te LCI , nawet zwykle ale jakos zebrać sie nie mogę zebysmy poszukać .

Napewno zrobiłbym te spryskiwacze z przodu ,przedliftowe są moze i brzydsze ( kwestia gustu :D ) ale łatwiejsze w montażu . I zapewne tańsze .

To tyle z moich wywodów ;)

Peace ! :D

Lotka jest mega spoko, jedyne co mi się nie podoba to fakt że jest troche wyższa niż dach i nie leży idealnie, ciekawe czy oryginalna jest z cienszego laminatu wykonana :P

Co do sprężyn to miałem mega zajawe żeby je zamówić ostatnio, naczytałem sie brytyjskich forum 1er i tam wszyscy pakują Eibacha, ale przemyślałem to wczoraj dokładnie i jednak nie kupuje XD, tak jak mówisz pomyśle o jakimś gwincie jak skończe inne rzeczy w aucie :D

Polecam lampy tył LCI, całkiem inne autko :D koszt bardzo mały, jeżeli chciałbyś bez led

Co do spryskiwaczy zawsze możesz kupić same zaślepki i przykleić :norty:

hahaha :D

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Kminie właśnie czy zostawić dyfuzor w oryginalnym kolorze? (szarym) Boje sie ze sie zleje z resztą... Może pomaluje mi lakiernik na czarno, albo obkleje karbonem :?:

Broń boże nie zostawiaj :P. Mam ten sam dylemat właśnie. Będę dyfuzor testowo malował sam na czarny mat albo polysk.(a reszta zderzaka idzie do lakiernika) Po swietach powinienem już to mieć pomalowane to wtedy będziesz mógł sam ocenić. Zostawianie pod kolor będzie słabe bo się wszystko zleje... Dyfuzor sam maluję bo i tak będę musiał go podcinać pod dwururkę w przyszłości to wtedy może zrobie profi. Mam wprawę w malowaniu więc wydaje mi się, że źle to nie wyjdzie... Carbon jak dla mnie slabo w cywilnym aucie, ale oczywiscie kwestia gustu :)

Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :)

e87 118d: https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=210&t=369493

ex e87 116i: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=112&t=297577 :D

Opublikowano
Kminie właśnie czy zostawić dyfuzor w oryginalnym kolorze? (szarym) Boje sie ze sie zleje z resztą... Może pomaluje mi lakiernik na czarno, albo obkleje karbonem :?:

Broń boże nie zostawiaj :P. Mam ten sam dylemat właśnie. Będę dyfuzor testowo malował sam na czarny mat albo polysk.(a reszta zderzaka idzie do lakiernika) Po swietach powinienem już to mieć pomalowane to wtedy będziesz mógł sam ocenić. Zostawianie pod kolor będzie słabe bo się wszystko zleje... Dyfuzor sam maluję bo i tak będę musiał go podcinać pod dwururkę w przyszłości to wtedy może zrobie profi. Mam wprawę w malowaniu więc wydaje mi się, że źle to nie wyjdzie... Carbon jak dla mnie slabo w cywilnym aucie, ale oczywiscie kwestia gustu :)

Postanowiłem, że spróbuje obkleić dyfuzor w carbonie, wraz z lusterkami, jak nie wyjdzie, idzie w czarny

Opublikowano
Carbon powinien spoko wyglądać, ja miałem u siebie przez jakiś czas lusterka w carbonie.

Ten oryginalny dyfuzor tez całkiem spoko wygląda i nie zlewa się aż tak, miałem u siebie. :wink:

obklejałeś lusterka czy hydrografika?

Folia

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano (edytowane)

Siema, wyciąłem dzisiaj tłumik środkowy, zamiast niego wspawana została zwykła prosta rurka.

zrobiło się bardziej agresywnie :D

Jak założe mpakiet tył, bede myślał nad zmianą tłumika końcowego, słyszałem że wydech od 135i robi robote ale nie mogę nigdzie takiego znaleźć, także pewnie wpadnie jakis custom :cool2:

Edytowane przez miloszone1
Opublikowano
Super wyszło ,tylko żółte ringi walą w oczy

E87

200km

6.9 do setki

:)

Opublikowano
zdjęć nie widzę "tłumok" fajnie brzmi ale rurka wygląda beznadziejnie musisz pomyśleć nad wykończeniem tłumika przy zderzaku
Opublikowano
Nie wiem jak innym, ale mi się zdjęcia nie wyświetlają.
mi również, coś nie tak z fotkami :(

teraz jest git?

Super wyszło ,tylko żółte ringi walą w oczy

juz zamówiłem led markery, zobaczymy co to bedzie :D

zdjęć nie widzę "tłumok" fajnie brzmi ale rurka wygląda beznadziejnie musisz pomyśleć nad wykończeniem tłumika przy zderzaku

oczywscie że zmienię tłumik, ale najpierw mpakiet tył założe :)

Opublikowano
kolego kiedy mpak bedzie na miejscu? Ciekaw jestem czy wyrobisz sie przede mna :P ja juz poczatkiem maja powinienem miec na aucie wszystko :P

Opublikowano
kolego kiedy mpak bedzie na miejscu? Ciekaw jestem czy wyrobisz sie przede mna :P ja juz poczatkiem maja powinienem miec na aucie wszystko :P

Ja jakoś po majówce :P

Dyfuzor jednak idzie na czarny połysk, listwy pomiędzy szybami na czarny połysk i zastanawiam sie czy lusterek tez nie zrobić na czarny połysk?

Opublikowano

Ja jakoś po majówce :P

Dyfuzor jednak idzie na czarny połysk, listwy pomiędzy szybami na czarny połysk i zastanawiam sie czy lusterek tez nie zrobić na czarny połysk?

To dokladnie jak u mnie ;) dokladke tez robie czarny polysk. Te lusterka czarne to juz troche przegiecie wg mnie, ale tobie ma sie podobac wiec dzialaj :)

• 2 tygodnie później...