Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Masz ori przednie lampy xenon preLCI ? Jak masz ustawione światła dzienne ? Bo widze , ze włączone są i drl i ringi , czy wtedy tylne pozycje sie świecą ?

BMW e87 120d - 198,3 KM / 442 NM

FreeaksPC

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Myśłałem o takiej folii w podobnym odcieniu szarości :D jak się poprawnie nazywa, gdzie można dostać te czarne błyszczące listwy wkoło drzwi/okien? Mam gumowe a chromowane mi się nie podobają :( Do czarnego dachu chyba lepsze byly by czarne felgi:/

Moge sie mylic ale prawie na 100% jestem pewien ze w wersjach 5d nie bylo innych niz gumowe. W 3d jest ta ramka wlasnie chromowana albo czarna ale to dlatego ze nie masz tylnych drzwi, a drzwi przednie sa bezramkowe wiec wg tego sie nie zmienia

Ramki wokół szyb mam gumowe zwykle, takie jak wszystkie 5d

Czarne felgi na 100% odpadają. Felgi bedą srebrne, albo pomaluje te albo dorwę inne.

Generalnie plan jest taki zeby wszystkie elementy: nerki, światła przednie, zaciski, oznaczenie na klapie tył oraz felgi zostały w srebrnym. A dyfuzor wraz z dachem czarny połysk.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Masz ori przednie lampy xenon preLCI ? Jak masz ustawione światła dzienne ? Bo widze , ze włączone są i drl i ringi , czy wtedy tylne pozycje sie świecą ?

Lampy mam orginalne xenony pre LCI. Auto na zdjęciach jest wyłączone a przełącznik świateł ustawiony na pozycyjnych. Normalnie w dzien jezdze na pozycyjnych ( czyli tak jak jest na zdjęciach plus długie świecą na 50%) po zmroku przełączam na xenon.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Czyli jezdzi niezgodnie z panującym w Polsce prawem , ponieważ jeżeli są włączone światła dzienne , to inne światła , w tym tylne pozycje , powinny byc wyłączone .

FreeaksPC

Opublikowano
Czyli jezdzi niezgodnie z panującym w Polsce prawem , ponieważ jeżeli są włączone światła dzienne , to inne światła , w tym tylne pozycje , powinny byc wyłączone .

Jeśli dobrze pamiętam... to w e87 (przynajmniej lci) było tak, że po włączeniu świateł dziennych świeciły się również ledy z tyłu, a tu jest pewnie tak, że świecą się przednie + tylne ledy (chociaż po zdjęciach widzę, że tylne są zwykłe a nie ledy) + oświetlenie rejestracji, więc w czym problem ? W F-kach nowszych świecą się tylko przednie ringi.

Opublikowano

Problem w tym,że jest to niezgodne z przepisami. Nie mówię tego,że mi tak pasuje, ale w serwisie w którym pracuję (ASO Peugeot ) , do tej pory, wydając nowe auto dla klienta, zobligowani byliśmy do wyłączania tylnych świateł pozycyjnych, jeżeli z przodu zapalały się światła do jazdy dziennej. Czyli coś na rzeczy jest. W nowych Fkach jak i w e87 po lifcie z czujnikami zmierzchu , włączające światła dzienne (ringi ) wyłączały się tylne światła. Ale ok, ja tylko zapytałem się o to , czy może udało się włączyć światłą dzienne + ringi i wyłączyć tylne pozycje, ale zostaje jeździć ciągle na xenonach ,żeby ringi się świeciły :) Aha, to przepis obowiązujący tylko w Polsce z tego co wiem. Dlatego auta ściągnięte z np. Niemiec, mogą mieć ustawione to inaczej.

Peace.

FreeaksPC

Opublikowano

W mojej e87 lci nie miałem czujnika zmierzchu i podczas ustawienia włącznika na 0 świeciły się ringi jak i tylne ledy, w f21 ustawiając na auto lub 0 świecą się tylko przednie ringi przy auto to wiadomo jak się zrobi ciemno zapala się xenon w x3 f25 mamy również czujnik zmierzchu, czyli na przełączniku jest opcja auto i 0, ale tutaj jest tak jak w przypadku e87 ringi świecą się wraz z tylnymi ledami. Żadna nie jest z Polski.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano
Zmieniaj wydech, bo strasznie widać tą ropuchę od spodu :)

oczywiscie, jednak cały czas sie zastanawiam czy:

-założyć od 135i

-customowy

-uniwersalny jakis fajnie brzmiący

ktos jakies rady???

Ale wtedy tez świecą tylne pozycje jak jeździsz ?

przeciez swiatla pozycyjne to swiatla pozycyjne- w kazdym aucie swieci przod+tyl

tak jest :D

Jeśli dobrze pamiętam... to w e87 (przynajmniej lci) było tak, że po włączeniu świateł dziennych świeciły się również ledy z tyłu, a tu jest pewnie tak, że świecą się przednie + tylne ledy (chociaż po zdjęciach widzę, że tylne są zwykłe a nie ledy) + oświetlenie rejestracji, więc w czym problem ? W F-kach nowszych świecą się tylko przednie ringi.

nie mam ledów tak jak mówisz Duffy

-pozycyjne - ringi + obrysówki + długie na 50% + tylne lampy + podswietlenie rejestracji

Opublikowano
Na przyszlosc: Bmwstore.pl

Ze schematow wynika ze to sa dwie rozne czesci.

wiem przecież, odrazu tam patrzyłem. Oprócz tego że mają inne numery to wyglądają identycznie i obydwa mają przepustnice spalin. Pytanie wiec dla bardziej doswiadczonych:

Czy brzmią tak samo??

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam pytanie odnośnie kierownicy, czy wiesz w jaki sposób ci ją wypłaszczyli u dołu?

Wysłałem @ do autoleder ale są tak zawaleni robotą że do listopada mają zajęte wszystkie terminy....

Znalazłem firmę co obszywa kierownice ale oni tylko podcinają gume od dołu i wygląda to słabo :mad2:

• 2 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam .Panowie jest jakaś różnica przy zakładaniu belek dachowych ?Czy bez znaczenia która na przód ,a która na tył ?orgynalne bmw e87
Opublikowano
Witam .Panowie jest jakaś różnica przy zakładaniu belek dachowych ?Czy bez znaczenia która na przód ,a która na tył ?orgynalne bmw e87

tak, są różne. Popatrz na wyprofilowanie od boku to będziesz widział po linii dachu która jest na przód, a która na tył. Chyba są też podpisane...

Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :)

e87 118d: https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=210&t=369493

ex e87 116i: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=112&t=297577 :D