Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,mam reflektory soczewkowe i przepaliła mi sie żarówka mijania z lewej strony.jak wymienic?konieczne jest zdemontowanie reflektora,zderzaka?co radzicie?
Opublikowano

Czy ktoś ma jakiego magika na południu co wymieni palniki ksenonów przez to okienko?

Mój mechanior mówi, że zdejmują do tego całe klosze i wołają 200zł za to :mad2:

Opublikowano
żarówka wymieniona.wystarczy skręcić max kierownica,w nadkolu jest plastikowa zaślepka na dwa wkręty,wystarczy odkręcić krótkim śrubokrętem,zdjąć zaślepkę ,następnie mamy dostęp do tylniej części lampy,odkręcamy dekielek i już mamy dostęp do żarówki.wystarczy trochę wytrwałości,zwinności i po problemie.nic trudnego.
  • 11 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powinieneś przekręcić i wyciągnąć. Tu możesz zobaczyć jak jest w E60
Opublikowano
Na 100% można samemu wymienić. Wiem z autopsji. Robiłem sobie jesienią wymianę - oczywiście dwa. No może jak ktoś ma dłoń jak bochen chleba to może być ciężko.
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Panowie dzisiaj zmieniałem w X1 żarówkę i nie jest do końca jak w E60. Żarówki się nie przekręca w lewo natomiast przed przetwornica wokół żarnika jest czarne plastikowe kółko z małą wypustką i naciskając na nią za ta wypustkę trzeba to kółko obrócić o jakieś 45° w lewo i delikatnie wyciągnąć żarówkę.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. Dziś wymienialem żarówkę od świateł mijania w x1 2010 r. Najpierw trzeba otworzyć klapkę od nadkola ( ja użyłem do tego klucza od domu) następnie odkręcamy dekiel plastikowy w lewo, zdejmujemy wtyczkę ( w stronę koła) drut który trzyma żarówkę, to w górnej jego części dociskamy go (w stronę lampy) i przesuwamy w prawo i żarówka już jest nasza. Ja wymienialem żarówkę z prawej strony samochodu. Żarówka H7. Mam nadzieję że się to komuś przyda. Pozdrawiam
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Odświeżenia kotleta - czy wymieniał ktoś przez to okienko w nadkolu żarówkę od doświetlania zakrętów? Zdemontowalem i nie widze szans na zdjęcie tej zaślepki za żarówką bo nie da się tam jej dobrze złapać palcami. Zakładam ze trzeba to w któraś stronę przekręcić? Jakiś patent?
Tomek
Opublikowano
Wymieniasz normalnie od góry... Przy zawiasach klapy masz klapki serwisowe, podnosisz, przekręcasz okragłą zaślepkę i masz dostęp do żarówki.
Opublikowano
Genialne w swojej prostocie:) A jak jest zblokowana ta żarówka bo nijak ruszyć nie mogę...
Tomek
Opublikowano
OK dałem radę, ale trzeba mieć malutkie chińskie rączki żeby żarówkę z powrotem zablokować..
Tomek