Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy wymieniał ktoś u siebie tłumik środkowy. Jeśli tak to jakie rozwiązanie zastosował przy wymianie.

Rozmiałem z fachmenem od tłumików...

Proponuje mi takie opcje:

1. Wspawanie rurki zamiast tłumika - co uważam, za zły pomysł - bo ten tłumik po coś tam musi być i spełniać swoje zadanie. - 50 zł

2. Wspawanie tłumika - ala "puszki" - oczywiśce nowa ... pewnie wytrzyma 2 lata - 120-140 zł

3. Wspawanie nowego tłumika z alledrogo za 330 zł . - 360 zł

4. Opcja wspawania używki - tutaj nigdy nie wiadomo co sie kupi... może brzęczeć po pół roku na nowo - ok. 130 zł

Prosze o jakieś wskazówki

Pozdrawiam

Ja wymieniałem i polecam opcję 2 lub 3 najlepiej 3 aby tłumik był dedykowany i pasował kształtem, jaki ty masz dokładnie silnik i pokaż ten tłumik za 300, bo coś droga opcja nie ma taniej ? Ja płaciłem do 1.9 90zł za Polmostrów
Opublikowano

Dzięuję kolego za zainteresowanie.

Silnik mam N42B20 - czyli 2.0 - 143 KM ...

Link do alledrogo: http://allegro.pl/tlumik-srodkowy-bmw-e46-318i-silnik-2-0i-i6748102853.html

Byłem też dziś w serwisie tłumików. Rozmawiałem z gościem. Okazało się, że oprócz tłumika mam strasznie skorodowane łączenie od katalizatora .. też muszą to poprawić - oraz łączenie z tłumikiem końcowym. Fachmen pwiedział, że zamontują zaniennie cos właśnie w granicach 90-100 zł za samą część.

Tak, że opacja numer 2.

:) Pozdrawiam

Ale przecież to nie jest jakiś typowo nowy tłumik tylko używany oryginał z dospawanymi nowymi rurami. Bo nie sądzę aby go otworzyli i zrobili nowe wnętrze. Także nie daj się nabrać i nie kupuj czegoś takiego. Już lepiej kupić normalną używkę co też jest według mnie bez sensu. Lepiej coś nowego co będzie pasowało w dziurę.

Ja zakładałem coś takiego http://allegro.pl/bmw-3-e46-1-9-i6321177776.html