Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy przy zapowietrznej pompie wtryskowej samochód nie bedzie palił na zimnym tylko czy na ciepłym silniku też ? Ponieważ mój nie pali tylko po postoju i zastanawiam sie czy to nieszczelność pompy czy coś inne to może powodować ? I czy zaworek zwrotny coś pomoże ?
Opublikowano

Gdy jest nieszczelność na pompie to po dłuższym postoju paliwo się cofa do zbiornika i trzeba dobrą chwilę aby pompka podała paliwo. jak masz silnik ciepły to by znaczyło że postój był krótki i paliwo jeszcze się nie zdążyło cofnąć.

jak Ci już pisałem w poprzednim poście; na noc zaparkuj z górki to paliwo się nie cofnie i sprawdź rano jak odpali, przy tym dobrze mieć paliwa pod korek.

Zaworek zwrotny niektórym pomaga ale to nie uszczelni pompy.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Czyli raczej wina pompy nie innych podzespołów ? A czy przy uszkodzonych świecach zarowych mógł by taki objaw wystąpić ?
Opublikowano
Przy spalonych wszystkich świecach żarowych przy sprawnym silniku zapalamy dosyć łatwo przy -5-8C.

..........................................................................................

Opublikowano
Tak jak pisałeś zostawiłem na noc samochód na górce lecz różnicy w odpalaniu nie było tak samosamo jak na prostej powierzchni
Opublikowano
zostawiłem na noc samochód na górce

Czy przodem do dołu ?

Opublikowano
Tak jeszcze zaobsereowalem ze wskazówka od spalania wariuje tzn. Raz w trakcie jazdy pokazuje spalanie 0 a na jałowym biegu np.10l