Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z "zawieszeniem " w bmw e46 cabrio ( nie jest obniżane ) bemka ma założone koła 225 40 18 jak fabryka nakazała, ale gdy w aucie jadą juz 2 osoby i może jakis mały bagaż to koła trą o nadkola :| Jakieś sugestie jak by to rozwiązać ? czego to może być wina ? jeżeli amortyzatory i cała reszta jest w porządku to czy gumy w sprężyny pomogą coś ?
Opublikowano
daj zdjecie nadkola i felgi , jaka felga? moze byc za szeroka albo et za male, koło za bardzo wystaje i drze o rant
Opublikowano
Bemke kupiłem w zimie na tych kołach ( letnie ) więc sie nie zastanawiałem czy będzie pasować. do tego kupiłem nowe oponki bo tamte były już dojechane . niestety nie wiem jak sprawdzić et ;/
Opublikowano
Felga jest ladnie wysunieta na zewnatrz ale cos za cos,dobija na dolkach, jest kilka mozliwosci, zalozyc wezsza opone zeby byl naciag, podgiac rant nad opona, utwardzic zawieszenie zeby sie tak nie bujal, kupic felgi z wiekszym et zeby weszly bardziej do srodka ale im bardziej schowane tym lipniej wyglada
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Styling 67, dedykowane do m3 przód powinien być 8x18 et47 a tył 9x18 et26, parametry felg są od wewnętrznej strony. Nie masz założonych dystansów? Bo przy oponie 225 i 9 calach byłby widoczny naciąg a tu nie bardzo to widać. Możliwe, że masz 4 felgi 8x18 et47+ dystanse, szczególnie, że przód przy 8 calach i et47 byłby raczej bardziej schowany.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Witam. Pytanie z innej beczki ale na temat zawieszenia. Zauważyłem że tył mam niżej niż przód. Jest to e46 coupe przed lift bez m pakietu i pytanie czy sprężyny z m pakietu są krótsze od seryjnego?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Są inne niż seryjne, ale w coupe standardowo jest sportowe dostosowanie podwozia. E46 tak wygląda niestety na fabrycznym zawieszeniu, jeżeli tak razi w oczy to polecam założyć na przód sprężyny eibach sportline, tylko będzie wtedy już dość nisko, jeszcze jakieś 25-30mm niżej.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie krzywo, tylko w przednich nadkolach jest dużo miejsca a tył chowa się w nich. Ewentualnie wrzuć zdjęcie, może u Ciebie faktycznie jest coś nienormalnego.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wrzucasz na jakiś hosting zdjęć a później wklejasz adres między nawiasy po kliknięciu przycisku "Img" i tyle.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL