Skocz do zawartości

BMW E46 330D PROBLEM Z AKUMULATOREM?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od 2 dni mam problem ze swoją bmką.. Problem polega na tym, że po podpięciu akumulatora widać jak robi się zwarcie na klemach i spod maski słychać bardzo głośny dźwięk.. Co to może być panowie, bo juz mnie coś trafia... Dodam, że w bagażniku miałem wzmacniacz i latał on luzem aż znalazł się na akumulatorze i stykły się dwa bieguny.. Wymieniłem akumulator i tak jak mówie, po podłączeniu robi się zwarcie i spod maski słychać bardzo głośny dźwięk.. Mogę zrobić filmik i pokażę co i jak.. Bardzo proszę o pomoc..
Opublikowano
Nie kręci się. Jutro zobaczę dokladniej w to miejsce skąd dochodzi ten dźwięk. Na filmiku widac w tym przybliżeniu, ze to wlasnie stamtąd dochodzi ten dźwięk. Na pierwszy rzut oka zauważyłem jakby to była jakaś puszka czy coś i szedł do niej czerwony kabel(zielony jestem w tych sprawach..)...
Opublikowano
Jak wentylator odpada to może jest jakiś alarm ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano (edytowane)

Alarm też raczej odpada.. Teraz zaglądałam i nawet światła nie świecą i w środku nic nie da sie zrobić, żadnej dmuchawy włączyć ani nic.. Jedynie słychać ten dźwięk spod maski i wskazówki na liczniku wariuja.. Bezpieczniki sprawdzalem i wszystkie są ok, nie mam pojęcia co się dzieje..

PS panowie czy to przypadkiem ten dźwięk nie idzie od rozrusznika? Zastanawiam się o co chodzi, bo nawet nie ma kluczyka w stacyjce, a po podłączeniu aku słychać ten dźwięk

Edytowane przez alan223