Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam jakiś problem z autkiem, podczas normalnego rozpędzania się czasami coś mi muli samochód, wciskam lekko pedał gazu a uto nie przyszpiesza dopiero po sekudznie lub dwóch zaczyna ciągnąć normalnie, to dzieje się do 2 tych obrotów a potem hula jak trzeba. Ktoś wie o co może chodzić?
Opublikowano
Nikt Ci z fusów nie wywróży. Sprawdź błędy potem pisz lub poszukaj czy już nie było takiego problemu.
Opublikowano
Ja bym zaczął od wymiany filtrów (paliwa, powietrza), wyczyszczenia EGR, sprawdzenia pod kompem wtryskiwaczy i błędów, na końcu sprawdziłbym turbinę. :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najpierw diagnostyka.

Co moze byc ?

EGR muli, juz sie sprawnie nie zamyka

Klapki w kolektrorze

Czyli ogolnie syf w dolocie.

Opublikowano

Właśnie jeszcze nic nie ruszałem bo brak czasu mam, praca i itp ale po świętach zaczynam działać , w sobotę podłączam pod kompa i zobaczymy co wyjdzie, powymieniam wszystkie filtry na początek i zobaczymy co będzie

Gorzej jak komp nic nie wykryje i dalej to bedzie się działo

Opublikowano
Dokładnie mam zamiar zrobić tak samo. Na początek filtry. Kupiłem też liqui moly diesel system-reiniger tak zapobiegawczo i na wszelki wypadek. Zobaczymy jakie będą efekty.
Opublikowano
Ja też bym na początek szedł w kierunku EGR. Mam podobne objawy jak Ty i po sprawdzeniu okazało się, że EGR kończy swój żywot.
Opublikowano
Ja 2 miesiące temu zaślepiłem klapki w kolektorze i przy okazji czyściłem wszystko. EGR również i jest tam czyściutko. Wiem że jedną świecę mam uwaloną ale to chyba nie będzie tego wina. Żałuję że nie zamontowałem nowego filtra powietrza przy okazji demontażu.