Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie. Mam problem z moją piątką. Otóż gdy wczoraj zatrzymałem się na światłach samochód zaczał szarpać po czym zgasł i nie mogłem go przez chwile odpalić. Gdy go odpaliłem to przez cały dzień miał tak że albo bardzo powoli spadał z obrotów albo wogóle nie spadał np przygazowałem do 3 tyś obrotów puściłem gaz a on dalej kręcił na 3 tyś. Dzisiaj znowóż obroty spadają dobrze ale za to dwa razy mi zgasł. W czym może tkwić problem?
Opublikowano
Podłączona była pokazało błąd przepustnica potencjometr, czujnik za to odpowiedzialny został wymieniony lecz dalej wywala błąd. Pokazało też błąd czujnika wału korbowego oraz czujnika termicznego poziomu oleju ale po usunięciu oby dwa błędy zniknęły pozostał tylko ten od przepustnicy. Nie wiem co już dalej z tym samochodem robić, może ktoś miał podobny problem?
Opublikowano
Też miałem problem z obrotami i też błąd przepustnicy ale załatwiłem to tak że przeczyściłem przepustnice i od razu auto wróciło do normalnego stanu wystarczyło przeczyścić przepustnice ;)
Opublikowano
No przepustnica odma dolot cały tez została przeczyszczone oprócz tego. Nie wiem czy nie wymienić tych wszystkich czujników mimo ze już się nie świecą .
Opublikowano

Skasowales błąd i pojezdziles autem czy tylko było uruchomione i znowu odczytany błąd?

Ja, czujnik wału wymieniłem bo miałem błąd. Czujnik wałka wymieniałem na, ślepo bo błędu nie było ale miałem problemy typowe dla tego czujnika i pomogło. Więc może być ze masz problem z, czujnikiem ale raczej nikt ci na forum nie powie, że jest to napewno to.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Autem pojezdzilem po skasowaniu błędu obroty już dobrze spadają ale za to gaśnie na czekaniu na światłach itp podczas jazdy tez tak szarpnie jakby gasł po czym ma strasznego muła jakby ze 100 koni miał. Z tego co wyczytałem zamówiłem czujniki walka rozrządu oraz korbowego i zobaczymy oby to było to bo już nie mam sił na ten samochód .
Opublikowano

Orginalne siemensa te czujniki zamowiles?

Te objawy sa typowe do awari czujnika walu na 100% przerabialem to wielokrotnie

Tylko zeby Ci do glowy nie przyszlo jakiejs podrobki wlozyc bo komp zwariuje :)

Mialem to samo i kumpel tez kupilismy podrobki z ebay to kompy zwariowaly cuda bledy wywalalo :)

Musi byc orginal i auto bedzie smigac jak nowe

Acha bedzie potrzebna reka pianisty do wymiany :)

Opublikowano
Kompa zresetowałem i pomogło ale na kilka godzin i znow to samo . A czujniki oryginały zamówiłem bo czytałem ze zamienniki są do niczego ;)