Skocz do zawartości

BMW e46 318i 2003r lift - problem - elektryka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam następujący problem. Może ktoś już się z tym spotkał i będzie wiedział o co chodzi..

Mianowicie, posiada bmw e46 318i z 2003r. Wersja poliftowa. Bmką cieszyłem się przez ponad 2 tyg od zakupu (wszystko było sprawne) Pierwszego dnia ponad 300 km przejechałem..

Wracając do tematu. Zwalniając pod sklepem wyjebało mi wszystki kontrolki. Miałem może z 10km/h i zapalił sie akumulator, olej, check engine, ręczny, no chyba wszystkie lampeczki. Zjechałem na bok i bmka nie odpala. Po 10 min przyjechał elektromechanik kolegi, podpią pod laptopa i wywaliło 3 błędy, między innymi uszkodzony czujnik wału korbowego + jeszcze jakieś 2.

Po wymianie czujnika mówił że powinno być dobrze. No to dobra - działamy. Wymienił - usunął tamte 2 błędy i fakt, było dobrze. Od kiedy odebrałem auto przejechałem 100 km przez 2 dni. I zaczęło się to samo..

Do miasta 1 km nie przejadę bo jadąc nawet 50km/h wywala mi wszystkie kontrolki i auto gaśnie.

Chyba tak to wszystko opisałem w miarę łatwy sposób.

Ktoś miał podobny problem? Może jakieś rady? Na chwile obecną auto stoi dalej u tego samego mechanika już 2 dzień. Miał sprawdzić całą elektrykę, ale chyba dalej nie wie co go boli..

Opublikowano

Czy temperatura Ci szła na max ?

Sporo jest do sprawdzenia , zazwyczaj coś gdzieś nie łączy , może słynna kostka stacyjki ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Na ile szła nie jestem w stanie powiedzieć. Ale bardzo możliwe bo gdy auto jest zimne elegancko odpalało i dało się kawałek przejechać. Wieczorem zdechł, a rano odpalał. Gdy jest rozgrzane to nie ma opcji aby go ruszyć. Jak mi zgasł na mieście i dzwoniłem do tego elektromechanika powiedział mi abym poczekał z 10 min. I fakt pomogło, zakręciłem po 10 min i odpalił, zdążyłem do domu dojechać..

Czy kostka stacyjki.. Nie wiem. Sądzę, że dalej go nie zrobił bo się nie odzywa.. Ale mówił że może coś nie łączyć, jakiś kabelek przerwany, ułamany, zaśniedziały. Możliwości dużo. Lecz sam twierdził, że takie przypadku od baaaardzo dawna nie miał by auto po 2 dniach do niego wróciło.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podaj kody błędów z opisami (wszystkie), bez tego nie da się pomóc.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.