Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich miłośników BMW. Kupiłem BMW E87 116i 2004r posiadam już 2 miesiące moja pierwsze BMW. Po kupnie i kilku dniach użytkowania zapaliła mi się kontrolka płynu chłodniczego myślałem ze poprostu trzeba dolać i dolałem. Po kilku dniach znowu to samo znowu się zapaliła ,zaprowadziłem do mechanika na generalny przegląd i wymianę klocków, olejów po kupnie, oczywiście powiedziałem mu o problemie. Wymienił mi pompę wody bo mówił ze znalazł tam wyciek, wymienił też termostat i cały płyn . Odebrałem samochód i miało być Okey ale nie po kilku dniach znowu się zapaliła ,zajechałem znowu do mechanika i dolał płynu powiedział ze może się nie odpowietrzyło i tak co tydzień zapalała mi się kontrolka i jeździłem już 3 razy dolewać powiedział żebym zamówił jakiś przewód w BMW Breczko i korek od wlewu. Wymienił przewód,korek nowy i dalej to samo a wszędzie jest sucho nic nie widać żadnego wycieku . A gdzieś jednak go ubywa .Czy ktoś jest w stanie mi pomóc bo już brakuje mi sił na to.

Z Góry Wielkie Dzięki.

Opublikowano
Wiesz nie zwróciłem uwagi,wydaje mi się że chyba nie ale jutro zwrócę na to szczególną uwagę, boje się prowadzic samochód do kolejnego mechanika bo większość to naciągacze na wymianę niepotrzebnych części . Jeżeli się okaże że dymi na biało to co to oznacza ?
Opublikowano

Na biało nie dymi. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc, coś podpowiedzieć ? Jestem tu nowy i mało jeszcze wiem o BMW.

Byłbym wdzięczny za pomoc.

Opublikowano

Witam

Wpisz na YT "Test na obecność spalin a właściwie CO2 w układzie chłodzącym". Chyba to powinieneś zrobić albo twój mechanik xD

To też sobie zobacz "Uszczelka pod głowicą objawy - Fakty Mity Diagnoza"

Opublikowano
Dzięki wielkie z tego co mówił mi mechanik to uszczelkę pod głowicą miałem robioną , w Poniedziałek chce zajechać do mechanika BMW chłopaki tylko się specjalizują w naprawach BMW. Chce by mi sprawdzili szczelność układu chłodzenia , i niewiem może podłączyli pompkę by znależć wyciek.
Opublikowano
Właśnie może być coś z układem chłodzenia. Mój kolega miał w swojej BMW podobne "objawy" :P Próbowałeś robić jakieś teksty jak te na YT?
Opublikowano
Cześć Witam, nie nie próbowałem w poniedziałek chce postawić samochód do mechanika żeby się zajął wszystkim i postawił mi jakąś diagnozę przed naprawą . Twój kolega uporał się z problemem ? Co było przyczyną ? Bo ja już fiksuje mam dość dolewania co kilka dni płynu jak zapali się kontrolka.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kontrolka znowu mi się zapaliła tydzień temu w sobotę dolałem płynu 1litr dziś mamy piątek po pracy wsiadam do samochodu i znowu się zapaliła,znowu dolałem litr. Gdy odkręciłem korek zauważyłem płyn na gwincie korka. Dopiero w środę zostawię samochód u mechanika który tylko się specjalizuje w naprawach BMW. Ludzie co to noże być ? Ktoś coś podpowie? Aż boje się kosztów naprawy... ehh...!