Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na osi X podali prędkość obrotową na osi Y moc i moment. Stąd taki wykres... Chyba że pytasz się o coś konkretnie, to wtedy zadaj konkretne pytanie...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Max moment 385Nm już przy 2300 obr. Specem nie jestem ale nie za szybko? Jakbym robił u siebie program, to chciałbym lepiej trochę "wygładzić" krzywą momentu, żeby maxa osiągała jednak trochę łagodniej i później.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

15 min filmu, z którego można wywnioskować chyba tylko to, że masz zaślepiony egr..jest też podejrzenie, że turbina przeładowuje, ale po tym filmie nie da się tego jednoznacznie stwierdzić. Pojedź na jakąś prostą, najlepiej pod górkę, 4 lub 5 bieg i pedał w podłodze od 2000 rpm do chociaż 3500, bez odpuszczania gazu, wtedy nagrywaj zakładkę nominal/actual.

Jeżeli chodzi o przebieg momentu i odczucia kierowcy to wiadomo z że im szybciej jest maksymalny moment tym lepiej, co nie znaczy, że sprzęgło będzie zadowolone. Jakby było poniżej 2000 rpm to trzeba już uważać, tu nie ma zagrożenia.

Edytowane przez maniek21112

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
15 min filmu, z którego można wywnioskować chyba tylko to, że masz zaślepiony egr..jest też podejrzenie, że turbina przeładowuje, ale po tym filmie nie da się tego jednoznacznie stwierdzić. Pojedź na jakąś prostą, najlepiej pod górkę, 4 lub 5 bieg i pedał w podłodze od 2000 rpm do chociaż 3500, bez odpuszczania gazu, wtedy nagrywaj zakładkę nominal/actual.

Tak to prawda egr jest zaslepiony.

OK postaram sie wrzucić taki filmik. Ale zobacz czemu turbo cały czas przeładowuje ? egr niema nic z tym wspólnego. Fakt to widać ze jest zatkany po przepławce.

Zobacz jeszcze na wykres z hamowni https://zapodaj.net/af63a68cfc2de.jpg.html moze to nie usterka mechaniczna a wina mapy?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wykres jak wykres, puki nie ma odpowiednio nagranych parametrów nie ma co gdybać. Dopisz 320d do tytułu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Wykres jak wykres, puki nie ma odpowiednio nagranych parametrów nie ma co gdybać. Dopisz 320d do tytułu.

Pod górkę 4 bieg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz lekkie przeładowanie, turbina była robiona? Film jak miałem serię

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Masz lekkie przeładowanie, turbina była robiona? Film jak miałem serię

no u ciebie to fajnie leci, ja turbiny nie regenerowałem może poprzedni własciciel

Tobie spoko wyszło na seri aja mam kombinowaną mape

Co bys radził w tym przypadku?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Turbinę masz sterowaną podciśnieniowo czy elektronicznie? Coś dzieje się a autem, że byłeś na hamowni?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na pewno nie strzelać ze sprzęgła od niskich obrotów bo ci siądzie sprzęgło i dwumasa. Poza tym nic bym z tym nie robił :) tylko cieszył się z bonusa.
Opublikowano

turbo sterowane podciśnieniem.

z autem sie nic nie dzieje ale szykowałem sie do chipa i wyszło ze było cos kombinowane . Wolał bym zeby wzrost tego momentu był bardziej płaski i dłuższy.

A co z tą turbiną i przeładowaniem? jak mi hamowali auto to troche przydymiał

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zamień przetwornik ciśnienia (elektrozaworek) od egr z tym od turbiny, on może powodować przeładowanie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma tragedii z tym przeładowaniem, nie ma co się pchać w koszty. Jedź ewentualnie na poprawkę programu i zobaczysz co wyjdzie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Nie ma tragedii z tym przeładowaniem, nie ma co się pchać w koszty. Jedź ewentualnie na poprawkę programu i zobaczysz co wyjdzie.

Tak sie zastanawiam czemu ecu żada ok 2400bar?

czemu rail pompuje 1600bar?

czy ta mama jest zeczywiscie kombinowana?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oczekiwane ciśnienie doładowania masz o 0.1 więcej niż było u mnie + dodatkowo jakieś 0.2 przeładowania i w sumie jest aż 2.65..Nie wiem czemu, ale wydawało mi się, że było 2.55 a później 2.45 a jest 0.1 więcej. U mnie po programie na seryjnej turbinie było 2.52 i wyszło 190km i 400nm, więc nic dziwnego, że u Ciebie jest bonus. Paliwo jest ok, ma być niecałe 1600. Obstawiam, że ktoś dłubał delikatnie, doszło przeładowanie i jest taki wynik.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL