Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, w mojej beemce przy odpaleniu z rana silnika i tylko z rana lub jak nie jeździ dłużej jak 12h przydymi na niebiesko z wydechu, dzieje się tak przez ok 1minute i później jest wszystko ok, nic by mnie w tym nie zastanawiało gdyby poziom oleju spadał a tak naprawdę od wymiany ok 2tys km temu stoi w normie jedyne co jest nie tak to jest go troche ponad maximum, co jest tego powodem w taki razie ? Może zna ktoś odpowiedz ??
Opublikowano

W takim razie czemu olej trzyma stan od 2tys km ?

Gdybym chciał się za to brać bo nie ukrywam zależy mi na tym silniku to z jakimi kosztami mam się liczyć ?

Opublikowano

Nie dymi Ci cały czas to niekoniecznie będzie brać go wiadrami. W jakim stanie odma? Kiedy wymieniana?

A 2 tys km na oleju to co to za przebieg? Jaki olej lejesz?

Opublikowano

2tys od wymiany, leje volvoline 5w40

Zauważyłem że przy odpaleniu auta z rana z wydechu wyleciały krople oleju zaowazylem także że z wcześniejszego stanu ponad maximum zrobiło się do maxa więc poziom oleju trochę spadł.

Opublikowano

Gość który zmieniał mi olej tak zalał ... Co zaowazylem po fakcie następnego dnia, powiem szczerze że po swapie na m52b25 byłem dumny z silnika przez 12 tys km nie wziął nic i odkąd zalałem nowy olej zaczęły się te objawy, być może wcześniej był 10w40 lub 5w40 Mobila bo poprzedni właściciel silnika tego nie pamięta a jezeli był 10w a ja zalałem rzadszy 5W być może to jest powód ?

Jak sprawdzić odmę , i separator bo w m52 byl??