Skocz do zawartości

[E46] Czy przebieg jest zapisany w kluczyku ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam spór ze sprzedającym odnośnie niedawno kupionej E46 '98r 318i.

Czy ta 3'ka ma zapisywany przebieg w kluczyku i da się go jakoś odczytać ?

Kluczyk ma 3 przyciski od centralnego, jeśli to coś pomoże.

Dzięki z góry za info

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Da się odczytać w serwisie, podjedź do najbliższego i jak dobrze zagadasz to może nie zapłacisz nawet.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Potwierdzam że w ASO mogą zrobić odczyt przebiegu z kluczyka bo kiedyś mi zrobili w Krakowie za darmo za co byłem im wdzięczny.

Zastanawia mnie sytuacja gdy powiedzmy samochód ma przejechane 450 tyś i go cofną na popularne 160 tyś a następnie po kilku miesiącach dorobią w ASO nowy kluczyk i jak ten nowy kluczyk ktoś da do odczytu w ASO to co odczytamy ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Czy aby na pewno w pierwszych modelach E46 był zapisywany przebieg w kluczyku ? Jeśli się cofało w modułach to i w kluczu się cofnął ?
Opublikowano
A ja mam inne pytanie. Załóżmy, że auto przejechało 250 tys. Przez pierwsze 150 tys używano jednego kluczyka, a przez kolejne 100 tys drugiego kluczyka. Jak rozumiem, w ASO odczyt z pierwszego kluczyka będzie wskazywał tyle, ile było podczas ostatniego użycia, czyli 150 tys. A ile wskaże odczyt z drugiego? 250 czy 100 tys?
Opublikowano
no raczej 250, skoro w kluczyku się zapisuje przebieg to taki się zapisze po użyciu jak w modułach. Kluczyk nie ma licznika aby sobie dopisywać zrobione kilometry
Opublikowano
Jak dobrze cofna licznik to w kluczyku tez sie zapisze cofnięty licznik , ewentualnie nie da sie go sczytać w serwisie. Po za kilometrami zapisana jest ostatnia wizyta w serwisie, nie wiem jak to w e46 ale w e60 tak jest
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak dobrze cofna licznik to w kluczyku tez sie zapisze cofnięty licznik , ewentualnie nie da sie go sczytać w serwisie. Po za kilometrami zapisana jest ostatnia wizyta w serwisie, nie wiem jak to w e46 ale w e60 tak jest

U klucza i licznika nie ma nic wspólnego.

Opublikowano
W kluczykach poliftowych zapisany jest przebieg, ale jeśli przebieg zostanie zmieniony w module immobilizera(EWS), to przy użyciu konkretnego kluczyka, przebieg w kluczyku zostanie zaktualizowany. Dlatego jeśli masz kilka kluczyków i auto było odpalane tylko jednym, to w pozostałych będzie przebieg przy którym ostatni raz był używany kluczyk. Więc teoretycznie przebieg w nieużywanych kluczykach powinien być mniejszy od przebiegu auta, a jeśli jest inaczej, tzn, że przebieg był zmieniany.