Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam

jestem nowa użytkowniczka tego forum i mam nadzieje ze znajdzie sie jakas dobra dusza ktora pomoze kobiecie w potrzebie a mianowicie jestem posiadaczka BMW e46 316ti 1,8 115km z 2003r niedawno wymieniałam alternator gdyż tak zdiagnozował mechanik niestety mały problem został moja bmka tak jak by traci moc zbiera sie okropnie wolno jak sie rozpędzi to lepiej ale jest jakby malo mocy druga sprawa gaśnie gdy obroty spadają zaczyna sie dusić i gaśnie przekręcaj kluczyk odpala normalnie musze przygazować i jedzie czy ktos mogly mi pomoc i mniej wiecej doradzić co to moze byc niestety jestem teraz za granica i ciezko o konkretnego mechanika ktory nie chciał by naciągnąć mnie na koszty. plis pomocy

Edytowane przez aniaklej
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dopisz 316i do tytułu, bo takie oznaczenie ma ten silnik, inaczej mod zamknie temat i nie pogadamy..

Przed naprawą alternatora było ok? Normalnie przyspieszał? Jeżeli to nie ma ze sobą związku to bez podpięcia pod komputer niestety ciężko będzie wywróżyć, bo może być to rozrząd, który sprawia problemy w tym silniku, valvetronic, czujniki wałków rozrządu..i można tak wymieniać i wymieniać.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Piszesz

niestety mały problem został

Czy mamy rozumieć że inne problemy usunięto a tylko ten problem pozostał ?

Z prostych rzeczy co można samemu sprawdzić to czy nie dostaje lewego powietrza bo inne sprawy to tak jak już maniek napisał .

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano (edytowane)

na poczatku moich usterek działo sie cos dziwnego samochod zapałał normalnie jechał 200 m zapalały sie kontrolki absu ręcznego i wspomagania kierownicy i notorycznie raz lub dwa razy w tygodniu paliło mi lewa żarówkę mijania samochod na 3 s tracił moc po czym wszystko znikało i jechał normalnie. z racji ze jestem w Holandii szukałam polskiego mechanika znalazlam w sumie chyba spoko warsztat niestety nie mieli za duzo czasu podpięli pod kompa i wyszło ze alternator wymienili mi na miejscu i problemy z kontrolkami sie skończyły zespalają żarówka tez. ostatnio nie jeździłam i akumulator mi padł nie wiem czy tak poprostu mogl sie rozładować ? jestem kobieta nie znam sie umiem wymienic żarówkę itp haha kupilam nowy nawet nie wiem czy dobry 12v 54ah tylko taki znalazlam w markecie. co do utraty mocy działo sie tak wczesniej ze pod czas jazdy daje gaz do dechy a tu nic pomału pomału i dopiero jak sie rozchulał to w miare jedzie. wczesniej mialam vw polo miał słaby silnik i mnie to nie dziwiło ze tez zamulal ale teraz mam ta bmke no i chciala bym jechac troszkę szybciej niz tym polo. dodam tez ze mam stozek zamiast filtra powietrza czy to moze byc przyczyna ?

pomóżcie chłopaki co to moze byc do mechanika napewno pojade ale maja napięte grafiki a tez chciala bym poznać wasze opinie zeby moze wiedziec o co kaman bo jak trafie na jakiegos naciagacza to pewnie nic mi nie zrobi a kase wezmie

Edytowane przez aniaklej
Opublikowano
Dobry mechanik nie jest w stanie odpowiedzieć co jest odpowiedzialne za Twój brak mocy dopóki tego nie sprawdzi, każda próba podpowiedzi to będzie jedynie strzał, może ten filtr, a może jednak nie, ja też boję się, że mechanik robi mnie w konia skasuje i nie naprawi, jak już oddasz auto pytaj o wszystko, nawet jakim kluczem będzie śrubki wykręcał, jeśli opisze Ci każdy proces swojej pracy i po co to czy tamto odkręca, to postaraj się mu zaufać.
Opublikowano

dzieki napewno tak zrobie. mam nadzieje ze jie bedzie to nic powaznego i jakos bardzo drogiego. kupilam go we wrześniu w Niemczech sama haha mój mechanik do ktorego jeżdzę w Pl powiedział ze wszystko jest super i ze znalazlam super model wszystko orginalne przebieg 119 tys orginalny wersja indywidual kurcze cieszyłam sie ze mam takie piekne i świetne autko a tu nagle usterki ale w sumie samochod ma 14 lat i nie ma sie co dziwić

dziekuje za odpowiedzi mam nadzieje ze niedlugo dowiem sie co jest nie tak