Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Mam problem z moim e90 a mianowicie . Wymieniłem niedawno sprzęgło komplet Sachs bez dwumasy . Po wymianie sprzęgła okazało się że na wale padł końcowy krzyżak więc wymieniłem krzyżak , kupiłem nowe łożysko wraz z nową podporą , wał został wyważony i okazało się że z tyłu auta czuć powyżej 100km/h dziwne buczenie i drgania auta tzn buczenie jest takie niejednostajne ale raczej takie jakby ciszej, głośniej , ciszej, głośniej i czuć drgania . Niezbyt duże ale czuć . Byłem u paru mechaników i stwierdzili że to wina łożysk tylnego dyfra no więc wymieniłem łożyska + nowy olej i lipa , dalej coś buczy . Ręce opadają . Dodam że łożyska w tylnych kołach sprawdzone i są ok . Doradzcie coś ??
Opublikowano
Łożyska wporządku a geometria robiona wczoraj dodam że przebieg to 158000 km także nie jest to auto zużyte .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Łożyska wporządku a geometria robiona wczoraj dodam że przebieg to 158000 km także nie jest to auto zużyte .

158 tyś po mieście = 400 tyś w trasie.

Ale fajnie że ma 158 tyś, sąsiada ma na pewno już powyżej 200 :(

Opublikowano
Nie wiem gdzie dokładnie jeżdził poprzedni właściciel czy miasto czy trasa ale u mnie 80% to autostrady