Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam na imie Piotr i jestem nowy na forum. Jest to moje pierwsze BMW z prawdziwego zdarzenia. Kiedys mialem zajechane e36 wiec nawet o nim nie wspominam. Chciałbym się pochwalić moja nową eFką która odebrałem tydzień temu:)

Chciałbym na wstępie zaznaczyć że rezygnacja z automatu oraz navi była w pełni przemyślana;) Za cenę m paku również mógłbym wrzucić kilka użytecznych dodatków lecz po namyśle wybór był oczywisty...

Jeszcze nie nacieszylem się na tyle by robić jakieś mega sesje ale jak tylko będę miał czas napewno coś więcej wrzucę.

Pozdrawiam wszystkich.

72ae1d759327221a.jpg

a78136b8b547de81.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
O, jestem pierwszy. :D Kolejny białasek na forum. M pakiet jak zwykle robi robotę. Po prostu postawiłeś na wygląd, nie wyposażenie. Życzę radości z jazdy :cool2:
Benzyna zamiast krwi...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Posprzątałem ten bałagan i poprawiłem fotki :)

Biała + mpakiet - to musi dobrze wyglądać. Przy benzynie manual nie jest tak uciążliwy jak w dieslu więc napewno radości z jazdy nie zabraknie.

Przy 320i pokusiłbym się o box podnoszący moc do poziomu 328/330i, przed serwisem wystarczy go wypiąć :)

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gratulacje!! :cool2:

320i I manual to idealne polaczenie Zeby pokusic się o wyzsza moc....

Pozdrawiam

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bardzo ładna osobiście też wybrał bym m pakiet zamiast innych dodatków.

Automat ma 8 biegow i działa rewelacyjnie manual może dawać fun ale jednak w aucie codziennym automat i 8 biegów to rewelacja i to bym wolał ale jak wybór świadomy to super.

Opublikowano

Przepraszam za bałagan ale to moje pierwsze wpisy na jakimkolwiek forum;)

Co do automatu trochę żałowałem że nie miałem większego budżetu ale od momentu odebrania jestem oczarowany tym samochodem. Jechalem kilka razy F10 z automatem i przyznaje że jest najlepszy na rynku ale manual w F30 z tym silnikiem jest genialny, przy manualu auto tez robi kupę rzeczy za nas. Silnik jest elastyczny ,komputer dostosowuje obroty przy redukcji a ręczny sam zaciąga się i zwalnia na wzniesieniach... czego chcieć więcej;)

Spalanie

Właśnie jestem po trasie 1200km...

Przy 140km/h - 8.2

Średnio wzięła 7.6 wiec jestem mega zadowolony.

Po mieście między 8.5 a 9

Dynamika

Puki co jest to dla mnie rakieta. Przesiadłem się z wolnossacego benzynowego 1.4 w Kii pro Ceed wiec zrozumcie mój zachwyt. Nie zmienia to faktu ze auto bardzo dynamiczne i daje mega frajdę z jazdy. Po gwarancji może skuszę się o jakiś program na 220-250km ale puki co jestem spelniony:)

Wyposażenie

Do standardowego wyposażenia dokupilem tylko M-pakiet, Ledy oraz Hifi. Brakuje tylko lusterek fotochromatycznych i siedzeń z pamięcią. Reszta bezsensownych asystentów wyświetlaczy hud a nawet rozszerzonej deski według mnie zbędna. Klasyczny licznik spalania ma swój urok.

Ktoś kiedyś powiedział ze żeby kupić prawdziwe 3er trzeba ja skonfigurować za minimum 200k. Bzdury, moja kosztowała mnie jedynie 140 a zakochałem się i dluuuugo jej nie oddam

Pozdrawiam wszystkich fanów marki i życzę wszystkim realizacji marzeń.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Fajny sprzęt. Tez rozwazam manual. 140 to juz po rabatach zapewne. Jaki rabat dostales?

Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Super furka!!! Też mam manual i uważam to za super wybór:) Pozdrawiam
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Setup jak u mnie - graty. Ale wrzuć boxa przynajmniej, wtedy zapomnisz o tej 'rakiecie' co jest teraz ;)
Opublikowano

Mega, sam bym brał dokładnie taką, tylko w Estoril Blau no i próbowałbym się szarpnąć na harman kardon. Też uważam, że przy ograniczonym budżecie 320i + manual i tylko mpakiet to najlepsze rozwiązanie :)

Szerokości!