Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich!

Ostatnio spotkała mnie nie mila sytuacja, gdyż zgubiłem swój ostatni kluczyk do BMW. Dodam, ze aktualnie siedzę w Berlinie. Wiec co pierwsze zrobiłem poszedłem do ASO, wyrobiłem nowy kluczyk z immo. Klamka od pasażera była u mnie zaślepiona, Wiec zdjąłem tą osłonkę, okazało się, że tam nie ma wogole wkładki. Wiec przyszło mi wchodzić przez bagażnik. Tylna klapa elegancko się otworzyła, się wyczołgałem na przody. Wsadziłem kluczyk do stacyjki, lecz nie chce nawet się przekręcić na pierwsza pozycje. Serwis twierdzi, ze kluczyk został dokładnie wyrobiony, Wiec mowa o ich pomyłce jest wykluczona. Zreszta bagażnik otworzyłem. Były właściciel auta twierdzi, ze dał mi oryginalne kluczyki i ze stacyjka, ani nic z tych rzeczy nie była wymieniana.

Drodzy forumowicze proszę o pomoc.

Dzisiaj chyba po prostu wyjmę wkładkę stacyjki i do niej dorobię kluczyk. Tylko jak wyjąc teraz tą wkładkę ???

Pozdrawiam !!!!;)

Opublikowano
Coś jakby blokada kierownicy nie puszczała, rozumiem że próbowałeś mocniej szarpać kierownicą i przekręcać kluczyk jednocześnie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Proponuję wynająć lawetę i zaciągnąć auto do Słubic. Spec 9z transportem) naprawi problem w cenie którą zapłaciłeś za klucz w ASO.

A tak przy okazji:

były właściciel auta twierdzi, ze dał mi oryginalne kluczyki
ile kluczy już zgubiłeś?
Opublikowano

Piszesz

Może nie tak mocno, ale szarpalem. No rzeczywiście kierownica jest również zablokowana.

Mocniej poszarp

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Osobiście nikogo nie znam kogo mógłbym polecić. Pogoogluj trochę, na pewno kogoś znajdziesz.

Pierwsze z googla:

http://www.pogotowie-zamkowe24h.pl/otwieranie-samochodow-slubice.html

http://www.pogotowie-zamkowe-24h.pl/slusarz-slubice.html

Tutaj jest bardziej problem z odpaleniem niż otworzeniem, być może trzeba jakoś ten kluczyk zakodować, bo jeśli bagażnik otwiera to w stacyjce też powinien przekręcić...

no właśnie dlaczego właziłeś przez bagażnik skoro masz kluczyk dorobiony w ASO, drzwi pasażera nie mają wkładki, przynajmniej u mnie też niema, ale od strony kierowcy jest, więc ja się pytam dlaczego przez bagażnik?

Opublikowano

Szarpalem mocniej. Nic to nie dało.

A wiec mianowicie sprawdzałem drzwi kierowcy oczywiście i to one są bez wkładki. Dlatego wchodziłem przez bagażnik.

Ktoś ma jakiś szkic jak zdementować wkładkę stacyjki? Oczywiście bez motywu ze spinką do włosów, gdyż nie mogę przekręcić stacyjki na pozycje pierwszą.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Drzwi kierowcy bez wkładki? Prawe drzwi tez bez wkładki? Kolego jeżeli nie masz pojęcia co i jak to udaj się do fachowca. Sam tylko nabałaganisz.
Opublikowano
Dziwna sprawa , na pierwszy rzut oka to wygląda jak by to nie było twoje auto.

..........................................................................................

Opublikowano
Haha, niby dlaczego???;) zresztą co to za głupie podejrzenia;) w końcu chce wyciągnąć wkładkę i dorobić do niej kluczyk;) były właściciel się zarzekal, ze stacyjka nie była wymieniana, ale wszystko jednak wskazuje, że była;)
Opublikowano

bagażnik otworzyłeś nowym kluczykiem a do stacyjki nie pasuje ? i do tego zamek bez wkładki od strony kierowcy bez wkładki jak w drzwiach od Anglika?

Co prawda poprzednio pisałeś że nie chcesz metody na wsuwkę do włosów ale inne metody to demolka i masakra.

Nie dawno wymieniałem całą stacyjkę w Honda Pilot ale tam jest na 2 śruby z gładkim łbem i to trzeba odkręcić ale się nie obyło bez elektronicznej synchronizacji i teraz mam dwa kluczyki jeden do zamków a drugi do stacyjki.

Opublikowano
Ja bym dobrze wypsikał jakimś środkiem penetrującym ten otwór co się kluczyk wkłada żeby coś wypłukało a ostateczność to to :