Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich serdecznie!

Mam ogromny problem. Zjezdzilem juz wielu mechanikow i zostawilem duzo pieniedzy bez efektu. Posiadam BMW e46 2002r 2.2 170km. Auto kupiłem od handlarza. Gdy zapale go na calkiem wystudzonym silniku to po ok 30 sekundach zaczyna go "bujac na boki" wywala mu kontrolke check i auto nie dziala na wszystkie cylindry. Sprawdzane byly cewki, wymienione swiece, zamieniane wtryski, podobno czyszczona odma, wymienione uszczelki pod kolektorem ssacym , sprawdzana przepustnica, podobno podmieniany komputer caly wiec kwestia sterownika powinna byc w porzadku, czujnik polozenia walka takze byl sprawdzany. Gdy wsiade w auto i pojade nim od razu pozwoli mi to uniknac wyswietlenia sie bledu i auto smiga oki, na cieplym silniku po 14 atmosfer na zimnym silniku kompletnie gubi kompresje, spaliny maja gryzacy zapach chyba przez niespalone paliwo. Gdy go kupowalem dalem sie nabrac poniewaz bylo lato a handlarz przyjechal autem i go rozgrzal wczesniej. Nie mam pojecia co moze byc juz z nim nie tak, chcialbym zalozyc instalacje lpg bo duzo pali ale na chwile obecna lepiej doprowadzic silnik do porzadku bo po co wkladac instalacje dwa razy. Czy ktos moglby poswiecic mi chwile czasu i pomoc mi z tym ? Dodam jeszcze ze czasami przy spadku obrotów np z 3 tys do 700 po wcisnieciu sprzegla na dobrze rozgrzanym silniku potrafi mrugac czerwona kontrolka cisnienia oleju, poziom oleju jest oki nie wiem czy moze miec to cos wspolnego. Chcialbym wiedziec na czym stoje, czy rozgladac sie za jakims nowym autem czy silnikiem ,bo nie ukrywam ze to auto narobilo mi duzo kosztow a dalej nie jest sprawne. Pozdrawiam. :cry:

Edytowane przez huba132
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dopisz 320i do tytułu. Skąd jesteś? Zapłon wypada cały czas na tym samym cylindrze/cylindrach?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź dokładnie instalację elektryczną do 2 i 5 cylindra.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
witam mam podobny problem tylko u mnie tylko wypada zapłon na biegu jałowym nie ma znaczenia czy jest zimny czy ciepły. na kompie mi pokazuje różnie raz jedna cewka zła a raz np 1,2,5,6 i to sie zmienię nie zawsze są te same, jak mam na luzie i trzymam delikatnie gaz np do 1000 obrotów to nie wypada ale jest cieżko utrzymać to na 1000 obrotów bo prędkościomierz lata od 800 do 1200. dodam zdjęcie bo na odpietej wtyczce nie ma różnicy jest tak samo. czy tak ma być? http://www.blogomotive.home.pl/blog/wp-content/uploads/2014/11/m522-2-1.jpg