Skocz do zawartości

Problem z licznikiem lustrzane odbicie wyswietlaczy 318i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam mam problem ze swoim licznikiem w swojej E46 kupionej niedawno. Zauważyłem problem dopiero po kupnie samochodu. A mianowicie chodzi o kontrolki na blacie(chodzi o dolne wyświetlacze). Z lewej strony pierwszy wyświetlacz jest tak jakby zamieniony z ostatnim z prawej. Tzn są kontrolki od engine poducha powietrzna hamulec ręczny itp l. Z prawej zaś od wycieraczek itp. W dodatku powiem że gdy zaciagne ręczny świeci się kontrolka od wycieraczek (gdyby był to licznik w układzie jak w większości e 46 byłaby to faktycznie kontrolka od ręcznego. Tak samo dzieje się z kontrolkami od świateł przeciemgielnych zapalają się kontrolki z lewej strony (dla normalnego licznika prawidłowo, a u mnie niestety są to kontrolki od silnika i jego podzespołów. I teraz pytanie co z tym zrobić. Czy można przepiac tylko kostki. Czy może wyświetlacze da się zamienić stronami. Informacje o drzwiach także mam z prawej strony. Czyli znów zamienione stronami w dodatku nie działają. Kolejny problem to nie działający przycisk od kasowania km. Resztą działa sprawnie. Proszę o pomoc i szybie udzielenie odpowiedzi. Pozdrawiam. Edytowane przez Hymek95
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ktoś nieźle namotał..sprawdzałeś vin? To nie anglik? Wyjmij licznik i zobacz co jest grane, to chwila. Dopisz 318i do tytułu, bo temat poleci do kosza.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wpisz ostatnie 7 znaków z vin i będzie jasność.

https://www.etkbmw.com/bmw/PL/vin/decoder/online

Szczerze to nie wiem..druciarstwa jakiegoś :?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czekam z niecierpliwością na wieści, bo przypadek nietypowy :?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Wykręciłem licznik. Zero śladów jakiegokolwiek grzebania okablowanie w izolacji. 2 kostki jedna czarna druga biała​. W dodatku wczoraj auto stanęło. Ale dziś już naprawiłem usterkę . Filtr powietrza był zatkany. Przy okazji wymieniłem wszystkie filtry (najgorzej z filtrem paliwa bo aż 175 zł ale wolałem wziąć taki firmy Bosch niż podróbkę chińska za100 zł) co do licznika brak pomysłów.