Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Znalazlem na forum linka do porady jak wyjac oryginalny radiomagntofon RDS BUISNES z auta BMW E-39 z 1997 roku

http://tinyurl.com/2gtoc

W tym tutorialu jest napisane aby:

little turn on the torx screw behind the volume knob, and it popped the MID right off.

Ale u mnie jest starszy MID ( taki z podwojnym szeregiem po 4 przyciski maja opisy FM AM SCAN MODE RDS YP i numerki )

Jak wyjalem pokretlo od glosnosci to nie ma za nim zadnej sruby torx.

Dlatego tez pisze z prosba o pomoc jak wyjac to radio.

Dzieki za pomoc.

Opublikowano
bo ta sruba jest nie centralnie za, lecz lekko pod. w plastiku pod galka jest otwor przez ktory ja widac :D
DIESEL POWER
Opublikowano

Zgadza sie jest w plastiku pod galka otwor ale nie widac tam zadnej sruby. Jedynie na lewo od potencjometru przy krawedzi widac dwa wystajace gwinty na dole i na gorze, ale zadnego torxa nie ma.

Pod potencjometrem jest jedynie blaszka szerokosci okolo 1 cm wystajaca lekko - czy to ja trzeba wcisnac ?

Opublikowano
To co masz, to nie MID tylko IRIS. W nich jest taka wystająca blaszka, którą trzeba przesunąć w prawo i pociągnąć wyświetlacz do siebie. Ta blaszka co piszesz to pasuje do rzeczywistości, tylko że ona powinna być nad osią potenciometru ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Dzieki za pomoc. Zgadza sie jest to nad osia potencjometru. Radio sie ladnie wyjelo.

Jeszcze raz dzieki za fachowa pomoc.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
A co zrobić jak w moim radiu jest uszkodzony ten mechanizm do otwierania. Byłem już u różnych speców i nie dają rady. Dało się wyciągnąć trochę prawą stronę radia ale lewa nawet nie drgnie.Czy jest inny sposób na wyjecie tego radia?