Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

NIE WIEM DLACZEGO, ALE CALY CZAS USUWACIE MOJ TEMAT!!!

Witam ,pisze do osob kompetentnych.

Mam problem ze swoja e39 m52b25 i z przeplywka. Kupilem samochod juz dawno z wypieta przeplywka i tak jezdzilem. Zaczelo juz mnie to denerwowac , wzialem sie za to. wymienilem raz przeplywke, nic. Nie dziala. Pokazuje mi wartosc 775kg/h przeplywu masy powietrza. Drugi raz, cos zaczelo sie dziac. MIanowicie przeplywka zaczela dzialac. Ale niestety nie do konca. Raz dziala i pokazuje dobra wartosc ( na jalowym ok.20kg/h ) a raz przestaje dzialac i samochod staje sie zamulony ( 775kg/h - i sie nie zmienia ).

Ktos ma pomysl co tu zrobic ? Czyzby kolejna przeplywka byla do wymiany ?( kupowalem uzywki z samochodow, ktore smigaly ). Dodadtkowo dochodza bledy mieszanki paliwa odkad zaczela dzialac w miare. Wczesniej bylo ok, blad przeplywki i tyle. A teraz jeszcze ta mieszanka paliwa doszla.

Bardzo prosze o pomoc.

Edytowane przez cyganekp
Opublikowano (edytowane)
Śmigaly ale czy przeplywka miała prawidłowe wartości? I nie unoś się tylko przeczytaj regulamin jak prawidłowo tytulowac tematy bo jak tego nie zmienisz to pewnie mod też Ci go wywali Edytowane przez danielxc717
Opublikowano
Tak jak napisalem, kiedy przeplywka dziala to pokazuje wartosci na jalowym 14-20kg/h przeplyw masy powietrza i jak jade , dodaje gazu to wartosc rosnie i maleje. Jak wywali mi przeplywke ( Check nie swieci ) ale czuc roznice w jezdzie od razu kiedy przeplywka zacieta to podpinam kompa i pokazuje 775kg/h przeplyw masy powietrza. I dlaczego tak sie dzieje,ze raz dziala ta przeplywka a raz nie.
Opublikowano

Z tego co się orientowałem to 14-19kg/h powinno pokazywać na jałowym. U mnie tyle pokazuje jak wszyatko jest Ok , jak działa.

Jak sprawdzić lewe powietrze? Niby nigdzie nie widać żeby łapało.

Dodam, ze przeplywka dostaje napięcie cały czas , nawet wtedy gdy jest zacięta pokazuje 4.91V na komputerze

Opublikowano
Sprawdzić jakiekolwiek pęknięcia. Warto w tym celu od filtra aż do kolektora ssacego ws, Ustka rozebrać i pooglądać bądź uzyc na odpalonym silniku jakiegoś samo startu i psikac w dolot. Jak podbije obroty to łapie gdzieś lewe powietrze