Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w moim m52b28 na pojedynczym vanosie w inpie parametry wszystkie sa ok, ale zastanawia mnie, dlaczego camshaft position skacze 24-28. z tego co czytalem i podlaczalem inne m52, wartosc oscylowala mniej wiecej 21-23. Wymienilem uszczelniacz vanosa, ustawilem rozrzad tak jak powinno byc, sprawadzane i rozkladane z 5x i zawsze wychodzi ta sama wartosc (nawet probowalem minimalnie przestawiac walki wzgledem walu, zawsze jest identycznie).

samochod ogolnie dobrze jezdzi, ale ma lekkie poszarpywanie przy 1500-1800obr/min na kazdym biegu. nowe swiece, czujnik walka oryginal, fajki, cewki podmieniane z innego, nowe uszczelki kolektora, nowa odma, nowe przewody podcisnieniowe.

Opublikowano
Być może masz wyciągnięty łańcuch od rozrządu i dlatego wartości trochę skaczą. U mnie zmieniają sie we przedziale 22-25 i wszystko śmiga jak należy
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.