Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów, a mianowicie ostatnio doskwiera mi pewien problem z nawiewem od klimy, nie słychać żeby nawet kręcił się wiatrak, jedynie gdy przerzucam np z szyby na nogi to słychać delikatne chrobotniecie i tyle a wentylator nic, wyczytałem ze to najprawdopodobniej "jeż" więc wykręciłem sprawdziłem na 2 innych i nic, nadal tak samo, jak podłączam na krótko z prostownika to wentylator się kręci tak jakby był nastawiony na średniej prędkości bieg.

Dodam ze rozchodzi się o bmw e46 320d 136 km

Proszę znawców o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu :)

Pozdrawiam

Playerlbn

Opublikowano
Skoro dałem na krótko prąd z prostownika pod kabel który odpialem od jeża i wentylator sie kręci to chyba dochodzi, przynajmniej tak mi sie wydaje, czy jednak sie mylę ? Dawałem tam takze prąd z kabla który zasila lampkę w schowku i tez dmucha.
Opublikowano

Sprawdzenie zasilania,to nie podanie go na krótko.Ale sprawdzenie,czy z jeża wychodzi na wentylator zasilanie.

Podając na wentylator zasilanie ,to tylko dowiedzieliśmy się,że on działa.

Opublikowano
Nie wiem czy dobrze rozumie bo elektryk ze mnie żaden, ale prąd w tej wtyczce która wchodzi do jeża jest jeżeli o to chodzi bo to sprawdziłem probówka na początku
Opublikowano

Witaj, u mnie był ten sam problem i był to jeż,

jeśli u Ciebie sprawny to sprawdzałeś bezpieczniki? 28 i 50 są odpowiedzialne za dmuchawe

Opublikowano
Oczywiście ze sprawdzałem bezpieczniki, to była pierwsza rzecz jaką zrobiłem, ale skoro jeż to w takim razie dlaczego na dwóch innych tez nie działał nawiew ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dwóch innych nowych behr'a?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jeżeli, jeż i bezpieczniki sprawne, to zostaje problem z samym wentylatorem lub stykami przy wentylatorze, może zasniedziale już od wilgoci lub gdzieś kabel przełamany