Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nigdy wszystkie, trafisz na jakiegoś paprocha i będziesz miał gorsze niż masz..Ja kupiłbym używkę z gwarancją rozruchową.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
No i mam winowajcę problemu z odpaleniem, pompka progowa się zawiesza dzisiaj problem powrócił nie mogłem odpalić podłączyłem laptopa oczywiście błąd o niskim ciśnieniu się pojawił po przekreceniu kluczyka ciśnienie od 00 do 40 czyli zero zero nic wziąłem kawałek rurki schylilem się pod auto puknołem w okolicach pompki i pyk..., pompka chodzi... gasze auto i znów to samo przekręcam kluczyk pompka nie chodzi pukam i chodzi auto odpala od strzała. Nie wiem co zrobić reklamować pompkę ale zostane bez auta, kupić druga i znów 500 zł w plecy może używke? Edytowane przez Goral1985win

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano (edytowane)
Pompka wymieniana na używke tez ti automotive ale orginalna BMW made in Germany dosłownie jej nie słychać cisza zero buczenia. W poniedziałek wysyłam nową na gwarancjie.... Edytowane przez Goral1985win

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
Powodzenia z reklamacją. Czyli podsumowując polecasz ori używke? Moją dość słychać po przekreceniu kluczyka i też myślę, żeby kiedyś ją wymienić ale na jaką :/
Opublikowano (edytowane)
Ludzie chwalą ti automotive. Ja kupiłem używke z musu ponieważ nowa musze odesłać na gwarancjie (nowa ta co leci na gwarancję tez ti automotive) no ale używka chodzi cicho po zamontowaniu do samochodu i przekreceniu kluczyka cisza myślę sobie kur.... zawiesiła się dopiero jak drzwi otworzyłem to słychać takie delikatną prace pompki ale nie jest to buczenie. Jak nie chcesz wydawać 600 zł na nową kup używke z gwarancją rozruchową ja za używke dałem 150 zł tak ze nawet jak rok pochodzi to będę zadowolony. Edytowane przez Goral1985win

721015571

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
Gwarancja rozpatrzona uszkodzona pompka zostały zwrócone pieniążki pompka używana do dzisiaj chodzi elegancko oby jak najdłużej Edytowane przez Goral1985win

721015571

Opublikowano (edytowane)

A ja kolejny raz się przekonałem ze lepiej kupić używke niż niby orginalny zamiennik.

Co do filmiku z testu przelewowego mój mechanik powiedział mi ze jak moc jest auto nie kopci normalnie odpala to nie ma co ruszać tego wtrysku dającego na przelew, powiedział mi widział wtryski które wróciły z regeneracji juz po zamontowaniu dawały na przelew. I chyba tak zrobię nie będę szukał dziury w całym a jak by coś się działo to będę robil :wink:

Chociaż chce zrobić chipa i nie wiem czy nie będzie miało to wpływu na program.

Jeszcze jedno takie pytanie dla tych co mają 320d FL czy w 150 konnym silniku jest takie samo sprzeglo jak w 330d 184km przed liftem? Bo różne opinie słyszałem a chciał bym rozwiać ta wątpliwość.

Edytowane przez Goral1985win

721015571

Opublikowano

dam ci rade na przyszłość ;) wchodzisz w katalog realoem.com (nawet po naszemu jest)

wpisujesz VIN swojego auta, z katalogu wyszukujesz sprzęgło, klikasz w jego numer i ci pokazuje do jakich modeli nadwozia, silników, rocznków pasuje :D nie czekasz aż ktoś ci odpowie bo robisz to w minute sam.

Kazdą część tak sprawdzisz czy pasuje od innej wersji nadwozia, od innego rocznika czy innego silnika. Przyda Ci się ta wiedza jak korzystać z katalogu nawet jak się czesci kupuje.

i błagam poproś moda jakiegoś jeśli już nie mozesz zmienić tego tytułu bo oczy krwawią. W dobie internetu gdzie przeglądarka potrafi sprawdzać i podkreślać błędy wykręcanie się różnymi dysortografiami jest słabe :)

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
320d 150km ma takie samo sprzęgło jak 330d 184km i sporo wytrzymuje. Do oceny stanu wtryskiwaczy potrzebne są korekcje na rozgrzanym silniku.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
dam ci rade na przyszłość ;) wchodzisz w katalog realoem.com (nawet po naszemu jest)

No widzisz nie pomyślałem by tak to sprawdzić :)

A i by ciebie oczka tak nie bolały zrobiłem co w mojej mocy by zmienić temat postu :cool2:

721015571