Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzięki GRUBER czekam w takim razie na info jak sprawdzisz czy masz elektronikę, jeszcze nie zamówiłem i wstrzymuję się kiedy dasz mi znać, pzdr ;)
Opublikowano

Witam wszystkich i bardzo przepraszam za wprowadzenie w błąd. Otóż okazało się po zerwaniu taśm, że w kluczyku mam elektronikę pilota. Znalazłem jakąś pasującą rozmiarem baterię i nic nie działa. Jak widzicie na zdjęciach w tej elektronice ułamana jest metalowa część podtrzymującą tą baterię, czy może to mieć wpływ na działanie pilota? Może bateria jest nieodpowiednia? Okazało się, że muszę mieć immo, bo bez tej elektroniki auto nie odpala, więc pestka jest w elektronice. Poniżej przesyłam zdjęcia tej elektroniki i baterii, której próbowałem użyć.

plqZMx3Aj

plbn0IH3j

pnnsKPU9j

plDIQgN7j

pnsUQWZSj

Opublikowano

Taką baterię to sobie wsadź... Ale do pilota :) Np. :)

Potrzebujesz akumulatorka czyli takiej:

http://allegro.pl/bateria-akumulator-kluczyk-bmw-e39-e46-x5-lir2025-i5295311982.html

Wiem bo na świeżo to przerabiałem. Kupiłem inną i bieguny nie pasowały. Tą wlutowałem i działa.

Po wlutowaniu baterii musisz oczywiście zakodować kluczyk.

Wkładasz do stacyjki, przekręcasz w pierwszą pozycję na około 3s, wyciągasz kluczyk i naciskasz strzałkę na kluczyku, trzymasz i równocześnie naciskasz logo 3x. Auto powinno się zamknąć i otworzyć :) Jeśli masz drugi kluczyk to nie wkładasz go do stacyjki tylko od razu kodujesz czyli strzałka trzymasz a logo 3x...

Powodzenia :)

misiuto

Opublikowano
Tak czułem, że to bateria...czemu muszę ją wlutować? Nie wystarczy, jak tylko ją tam umieszczę? A tamto pęknięte coś co jest na górze baterii to nie przeszkadza, że jest w części ułamane?
Opublikowano

Ja swojej niestety już nie mam.

A w tym rodzaju kluczyka jest akumulator który ładuje się kiedy jest w stacyjce.

W starszej wersji była zwykła bateria.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak czułem, że to bateria...czemu muszę ją wlutować? Nie wystarczy, jak tylko ją tam umieszczę? A tamto pęknięte coś co jest na górze baterii to nie przeszkadza, że jest w części ułamane?

Nie musisz jej wlutować ale zawsze to pewniej.

Popatrz

na wymianę takiego akumulatorka.

Film wyjaśni również co to jest to pękniętę coś na górze baterii :)

btw elektronika, którą masz jest nowszego typu i zawiera w sobie kość immo - to ten czarny kwadracik poniżej miedzianej cewki na pierwszym zdjęciu.

pzdr

yaz

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, zamówiłem akumulatorek który mi poleciliście w linku, wlutowałem go w elektronikę zgodnie z instrukcjami, zaprogramowałem w mojej BMW i wszystko działa cacy, jeszcze robi fajne ''pik pik'' przy otwieraniu i ''pik'' przy zamykaniu ;) Bardzo dziękuję wszystkim forumowiczom za podpowiedzi i zamykam temat, sprawa rozwiązana, pozdrawiam, Karol :)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam. Odnośnie kluczyka mam problem z centralnym . Nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi. Po zaparkowaniu auta wysiadam i pilot działa bez problemu zamyka otwiera drzwi i klapę nawet z większych odległości natomiast mija ok 15 minut i po wciśnięciu przycisku nic się nie dzieje. Wystarczy że wloze kluczyk do zamka w drzwiach i przekrece w lewo lub w prawo wyjme kluczyk i z powrotem wszystko działa. Mija 15 minut i znów nie działa . Wiem ze kluczyk jest ładowany ze stacyjki ale nawet jak auto stoi parę dni i z kluczykiem nie zbliżam się do stacyjki wciąż z daleka otwiera po opisanym wyżej zabiegu więc bateria ok.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, wlutowałem sobie ostatnio nowy akumulatorek w kluczyku bmw i parę dni podziałał i padł, zero reakcji. Bardzo to dziwne gdyż sądziłem, że powinien chociaż rok potrzymać...w jaki sposób dokładnie jak krowie na miedzy naładować go ładowarką 3v i co to za ładowarka? Dzięki z góry za odpowiedź, pozdrawiam
Opublikowano
Gdzie kupię oryginalny akumulatorek i gdzie mogę naprawić układ ładowania? Ta elektronika w środku w żaden sposób nie styka się z grotem, gdyż grot jest zatopiony w plastiku obudowy, nie jestem elektronikiem i nie mam pojęcia jak to się odbywa. Bardzo proszę o pomoc, borykam się z tym już od półtora roku i jestem kompletnym laikiem.
Opublikowano
Ok znalazłem taka baterię i będę zamawiał. Czym ona się różni od mojej dotychczasowej? Jak mogę sprawdzić czy ona będzie się ładować? Bo znów będzie że kupię, kilka dni będzie działać a później znowu przestanie
Opublikowano
Bateria to najmniejszy kosz dlatego na tą w chwilę nie pozostaje ci nic innego. Dotychczasowej baterii nie mogło doładować bo to inny typ i wyższe napięcie.