Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam BMW 728i M52B28 z instalacją gazową STAG założoną jakieś 3 miesiące temu. Kilka dni temu pojawił się problem na LPG falujące obroty na wolnych obrotach i przełączanie się z LPG na PB przy wysokich obrotach. Z pewnością że jest to wina nowej instalacji pojechałem do serwisu STAGa podłączyli komputer i stwierdzili że uszkodzony jest czujnik położenia wałka rozrządu i wtryskiwacze gazowe puszczają dwie mniejsze dawki zamiast jednej dużej żebym wymienił czujnik i wszystko wróci do normy zaznaczając żeby pod żadnym pozorem nie kupować zamiennika tylko i wyłącznie oryginał bosha. Po powrocie do domu podpiąłem inpe

32c7e2ea3d4c5.png

Czyli wychodziło by na to że czujnik faktycznie jest do wymiany.

Zacząłem szukać w internecie nowego czujnika i dostępne są jedynie zamienniki typu Delphi czy Vemo, Bosha nie widziałem nigdzie z droższych znalazłem Hella na allegro w hurtowni czujniki typu Hella, VDO Siemens piszą że wycofane, w sklepie z częściami powiedzieli że tylko te tanie zamienniki mogą mi zamówić zapytawszy w ASO cena prawie 600zł.

Co teraz robić? kupować tani zamiennik Delphi za 120zł Hella z allegro za 400zł czy ASO za 600zł?

Może ma ktoś jakieś inne pomysły albo jakąś podpowiedź?

Opublikowano
Male sprostowanie nie bosch tylko simens i niestety ale tylko vdo simensa będzie działał. Wszystkie te zamienniki to wyrzucanie pieniędzy w błoto bo albo podziała tydzień albo wyjmiesz z pudelka i będzie już zjebany. Zostaje ci orginal z aso albo używka