Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, jestem tu nowa. Ze względu na to, że wszystkie instrukcje do mojego compacta 318ti są po niemiecku, to mam pytanie, czy nie jest ktoś w posiadaniu takich instrukcji w pdfie w języku polskim? Instrukcje obsługi radia i telefonu GSM też by mi się przydały :) z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc!
Opublikowano
Instrukcji nie mam ale powinny być gdzieś w internecie. A masz z czymś problem? W sensie z jakimiś ustawieniami w radiu? Albo z czymś innym?
Opublikowano
Właśnie szukałam w internecie i niestety nie udało mi się znaleźć :( nie wiem, może źle szukałam, będę jeszcze próbować. A jeśli chodzi o radio, to nie wiem czemu działa mi tylko jeden głośnik z tyłu po prawej i się zastanawiam czy to jest kwestia ustawień czy po prostu coś nie styka. Nie wiem też jak ustawić w nim godzinę, zarówno w radiu jak i pod licznikami. A jeżeli chodzi o telefon GSM to w ogóle nie mam pojęcia na jakiej zasadzie to działa, oprócz tego, że na satelitarnej i że na kierownicy mam klawisze funkcyjne do odbierania i wybierania głosowego.
Opublikowano
Co do głośnika to może być wypięty albo w wiązce przy radiu coś nie styka, generalnie prądy do sprawdzenia, w radiu możesz ustawić lewą i prawą stronę ale to wszystkie głośniki się przestawiają. Ustawiasz to po wciśnięciu przycisku chyba z nutką, tak samo jak basy, rozłożenie lewa/prawa przód /tył i inne podstawowe funkcje, regulujesz to przyciskami z symbolami + i - masz też ukryte menu radia w którym możesz ustawić np sciszanie i przyglasnianie w zależności od hałasu, godzinę w radiu pokazuje taką samą jak na zegarach, ustawiasz ją na liczniku prawym przyciskiem przekręcając w lewo lub w prawo, w zależności czy chcesz godzinę do przodu lub do tyłu, a wciskając go zmieniasz rodzaj zegara z 12/24 godzinny. Lewy przycisk na zegarach służy do kasowania przebiegu, inspekcji, i operowania w ukrytym menu które nieraz się przydaje. Co to telefonu to masz go? Przyciski w kierownicy do telefonu były w każdej wersji z multifunkcyjna kierownicą, jeśli nie masz telefonu przyciski są po prostu nieaktywne, jak coś niejasne albo coś jeszcze chcesz wiedzieć to pytaj, chętnie objaśnie, nie wszystkie patenty są w instrukcji :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podaj maila na pw albo napisz na mojego (jest w podpisie) to wyślę instrukcję, tak będzie najłatwiej :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poszło :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dzięki, doszło! Z tego, co kojarzę, to do radia i telefonu są osobno instrukcje :) Ale ta również się przyda, dzięki!