Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam sprawa tyczy się 330d w automacie, po diagnostyce komp.wyszło, że jeden wtrysk(szósty) pokazuje wartość ok. +1,7 po probie przelewowej wyszło, że przelewa więc objawy tradycyjne - puszcza czarne bąki, ale dziwi mnie to że nie przy pełnym gazie w podłodze i wysokich obrotach, ale przykładowo jak mam 1,5tys obrotów i musnę gaz na 2tys wtedy leci czarna chmura..turbo sprawdzone zmieniony zawór ciśnienia doładowania ciągnie i przyspiesza auto jak szalone, egr czysty, przepławka sprawdzona jest ok, moje pytanie własnie tyczy się tego czy to kopcenie na niskich obrotach to normalny objaw padniętego wtrysku ? bo myślałem, że będzie kopcić przy końcówce obrotów :twisted: i jeszcze słyszałem ze wtryski w tym modelu są ciężkie do regeneracji jakiś jeden element może się okazać niemożliwy do regeneracji i może być tak, że po regeneracji i skasowaniu 600zł nie będzie efektu.. jakieś rady ?? :roll: :8)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki silnik? M57 czy M57N? Odepnij podciśnienie od egr, zaślep wężyk śrubką i daj znacz czy dalej kopci.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spróbuj z odpiętym egr i daj znać. Korekcja jest spora, ale tragedii nie ma jeszcze.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
chyba pomogło, jeszcze muszę pojeździć i zweryfikować ale po pierwszych dwóch jazdach jest chyba ok :) mogę na tej ''zaślepce" tak jeździć czy usunąć elektronicznie egr ? :D dzięki maniek
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz, jeżdżę tak ładnych kilka lat..u mnie dzięki temu jest o wiele lepszy dół, dlatego tak zrobiłem. Masz termostat egr? Jeżeli tak to możesz odczuć, że dłużej Ci się nagrzewa, ja nie mam go i nie mam tego problemu. Nie ma sprawy :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
hmmm nie mam pojęcia :mad2: w każdym razie ważniejsze jest to, że póki co jest lepiej :) jkc to temat do usunięcia mam nadzieję, że nowego nie będę zakładał :wink: :!: no chyba, że komuś się przyda.