Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Polecam.Miałem w F30 (tylko, że w 184 konnym dieslu) i w porównaniu z serią, dużo lepiej.
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Jaki koszt takiej przyjemności? Myślałeś nad zwykłym chipem zamiast tego?

Auto mam na gwarancji do 2021, dlatego chciałem PPK. Chociaż po tej zmianie zacząłem się zastanawiać nad chipem. Czuję teraz różnicę, a chipem mógłbym jeszcze poprawić osiągi :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Auto będzie do sprzedania, jakby ktoś chciał to zapraszam na priv :)

FVat 23%, przebieg 113 000 km. Gwarancja rozszerzona do października 2021 i do 200 000 km. Olej zmieniany co 12 000 km.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W sumie nie jest to głupi pomysł, wstawić intercooler od PPK i zrobić niefabrycznego chipa. IC z Behra (17517812016) do dostania za 170 eur.

Po co wstawiać większy IC do chipa ? Seryjny ma spory zapas.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Nowe auto tutaj https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=213&t=361940

BMW F10 zostaje w rodzinie. Przebieg obecny to około 130 000 km. Pakiet naprawdzy jeszcze jest na prawie 2 lata (październik 2021 i 200 000km).

Po 4 latach auto oceniam rewelacyjnie. Nie miałem żadnych problemów technicznych. Spalanie w B47 20d jest rewelacyjne (trochę teraz w benzynie 40i mi to przeszkadza). Auto super wygodne na trasy, ale też daje radę w mieście.

Czy kupiłbym dzisiaj 20d F10 mając odpowiedni budżet? Zdecydowanie tak. Może dodałbym jeszcze fotele komfortowe (w F10 miałem sportowe). Skórę też chyba zmieniłbym na lepszą i jednak środek jasny nie jest praktyczny.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Wrzucam aktualizację, ponieważ kilka osób jest zainteresowanych kupnem auta:

Przetarta skóra na zagłówku kierowcy, na konsoli środkowej i podłokietniku

Tu niestety BMW nie pokazało się z dobrej strony. Skończyło się na tym, że musiałem kupić nowe części. Zagłówek i część na środkowej konsoli kupiłem w ASO i tam mi wymienili (koszt jeśli dobrze pamiętam to około 3500 zł za części i wymianę)

Przetartą część na drzwiach kierowcy kupiłem u chińczyka, bo w ASO mają opcję wymiany tylko całego boczku drzwi a nie tylko tego fragmentu (koszt w ASO to około 5000 zł). Ten fragment nie jest jeszcze zamontowany, mam go dopiero jutro dostać kurierem.

Link do oferty, jakby ktoś potrzebował: https://pl.aliexpress.com/item/4000130133468.html

Naprawy

W czasie eksploatacji auto miało wymieniane dwie rzeczy w ramach gwarancji:

- tuleja wahacza

- miska olejowa, znaleźli jakieś małe pęknięcie

Obecnie auto ma przejechane niecałe 130 000 km.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Auto dzisiaj odjechało z nowym właścicielem. Mam nadzieje, że będzie kontynuował temat na forum :)

Trochę smuteczek, bo to moje pierwsze BMW :( No ale lepiej, żeby ktoś używał niż stało w garażu.

Opublikowano
Od dzisiaj ja zostałem właścicielem samochodu. Od odebrania auta minęły 3h zanim je opuściłem :) Samochód daje niesamowitą frajdę z jazdy. Będę kontynuować dalej temat :)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Od dzisiaj ja zostałem właścicielem samochodu. Od odebrania auta minęły 3h zanim je opuściłem :) Samochód daje niesamowitą frajdę z jazdy. Będę kontynuować dalej temat :)

Jak tam autko? :)

Opublikowano

Jak tam autko? :)

Super, niestety w październiku mało okazji do dłuższych tras, bo po zrobieniu ponad 2k we Wrześniu w październiku skromnie 500km. Komfort jazdy jest niesamowity, bardzo fajna dynamika samochodu przy jego sporej masie, daje ogromną frajdę z jazdy, uśmiech córki podczas szybkiego ruszania nieoceniony. Jazda w jakiekolwiek miejsce, oznacza wybranie dłuższej trasy, żeby dłużej spędzić czas za kierownicą. Myślę teraz nad zrobieniem powłoki ceramicznej, żeby lakier pozostał jak najdłużej w jak najlepszym stanie.

Opublikowano

Jak w nazwie posta, Jatoba Brown :)

Poki co z kosmetyków to ostatnio kupilem CarPro IronX u bardzo fajnie się sprawdził plus ręczniki z mikrofibry, zastanawiałem się nad zakupem jakieś gąbki do użycia na myjni samosblugowej, bo nie chce używać tych szczotek na miejscu. Na 100% przydalo by mi się coś do zaimpregnowania białej skóry w środku, ponieważ jak geno1234 wspominal we wcześniejszych postach łatwo się brudzi od jeansów, w tym wypadku tez się zastanawiałem nad ceramiką