Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mianowicie auto z 2004 roku z navi Business oraz nagłośnieniem Professional, po Vinie wychodzi że zmieniarka powinna być ale jej nie ma więc pewnie poprzedni właściciel ją wyjął ....pytanie jaką konkretnie zmieniarkę dokupić aby pasowała ? jakiś link do allegro mile widziany :wink:

taka podejdzie ? w sumie w większości są takie do e60

http://allegro.pl/bmw-5-e60-e61-zmieniarka-cd-fabryczna-magazynek-i5083971238.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie koniecznie była zmieniarka tylko masz przygotowanie pod zmieniarkę czyli całą instalacje ,tylko wpięcie zmieniarki i kodowanie.

Zobacz ofertę: BMW E60 E63 E64 zmieniarka płyt cd 9131850 igła

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6722469766

Ta będzie pasować

https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produkt/9131850-zmieniarka-cd

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli by chodziło o Navi to pisało by DVD
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nawigacja chce płytę
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To może masz światłowód źle podłączony. Gadałem ostatnio z Małyszem i mówi że spokojnie da się na odwrót podłączyć :D

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
czyli podczas korzystania navi musi mieć w napędzie płytę z mapą ?

NIE. NIE MUSI mieć w napędzie płyty z mapą.

Nawigacja pamięta kilka(- naście, nie sprawdzałem ) wpisanych adresów. Ja cały czas mam włożoną płytę DVD z muzą i gdy wybieram nawigowanie do celu ( wpisanego, gdzie byłem ponad miesiąc temu - różne miasta i ulice), to nawigacja prowadzi mnie , jak po sznurku. :D Czyli: navi musi mieć jakąś pamięć flash ( ala' twardy dysk, gdzie są załadowane ostatnie wybrane adresy ). Pytanie tylko, jak duża to jest pamięć i ile wpisanych adresów zmieści.

ALE: nie próbowałem jeszcze opcji ( celowego lub z powodu np. korków na wyznaczonej trasy ) zjechania z ustalonej trasy i czy w takim przypadku Navi się nie pogubi i czy wtedy nie trzeba będzie włożyć ponownie płyty

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano
Nie koniecznie była zmieniarka tylko masz przygotowanie pod zmieniarkę czyli całą instalacje ,tylko wpięcie zmieniarki i kodowanie.

Zobacz ofertę: BMW E60 E63 E64 zmieniarka płyt cd 9131850 igła

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6722469766

Ta będzie pasować

https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produkt/9131850-zmieniarka-cd

Jak fizycznie sprawdzić czy mam instalacje do podłączenia zmieniarki ? Gdzie jej szukać ? Bardzo proszę o dokładny opis ( w moim podpisie jest napisane dlaczego-poważnie ).

Czy musi być też "tam" jakieś do niej mocowanie ?

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdejmij osłonę na bezpieczniki w schowku i tam po prawej stronie jest koszyczek do wsunięcia zmieniarki i tam powinna być wtyczka i pętla światłowodu ,po rozkodowaniu vinu pisze czy jest przygotowanie pod zmieniarkę .
Opublikowano
Zdejmij osłonę na bezpieczniki w schowku i tam po prawej stronie jest koszyczek do wsunięcia zmieniarki i tam powinna być wtyczka i pętla światłowodu ,po rozkodowaniu vinu pisze czy jest przygotowanie pod zmieniarkę .

Dziękuję za odpowiedź- sprawdzę fizycznie czy tam jest. A tymczasem czy mogę poprosić o sprawdzenie w wersji teoretycznej. VIN: ....VA01417

Opublikowano
Brak zmieniarki i przygotowania do niej.

Dziekuję bardzo za odpowiedź. Szkoda....

Opublikowano
Zrobic instalacje zaden problem ,gotowe swiatlowody z wtyczkami mozna dokupic do tego dwa kable do zasilania i prawie gotowe,jedynie musialbys sie udać do kogos żeby ci to ktos zakodowal i po sprawie.
Opublikowano
jak kupie zmieniarke potrzebny jest jeszcze owy światłowód ? szczerze to nawet nie zaglądałem jak wygląda w schowku kwestia podłączenia, aczkolwiek żadnego przewodu nie ma na pewno
Opublikowano
Jeśli była zmieniarka to raczej wszystko już masz,światłowód może jest gdzies upchany za schowkiem ze względu że musi byc połączony w pętle jesli zmieniarka byla wyjęta ,kable od zasilania z wtyczką byc moze tez,chyba że poprzedni własciciel wybebeszył ze wszystkim.Wyjmij schowek i popatrz dokładnie.