Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zacznę od początku..

Kupiłem bmw 320d 136 z 98r

Problem był w mocy tzn.

1 bieg i 2 idealnie przyspieszenie na 3,4,5 po 2,5 tys obrotów był problem auto traciło moc i po przekroczeniu 3 tys znowu wracała (taka przerwa w przyspieszaniu przy tej "przerwie" ekonomizer się cofał jak to minęło zachowywał się normalnie.

Wymieniłem czujnik doładowania ,elektrozawór turbo,elektrozawór egr ,przewody podciśnienia,wyczyscilem przeplywke zawór egr .

Problem zniknął ale pojawił się następny :

1 i 2 bieg auto słabo ciągnie ,dopiero 3 ,4 ,5 jest lepiej odczuwalne jest przyspieszenie ,przyspiesza równo ale jest to takie przymulone.

Wszystkie filtry wymienione oleje itd...

Komputer nie pokazuje błędów ( na początku pokazywał błąd elektrozaworu egr) ale po wymianie zniknął.

Założyłem nowy temat ,spędziłem kilkanaście dni ,są podobne problemy ale nie ma tego konkretnego.Potrzebuje konkretnych odpowiedzi.Mechanicy u których byłem lecą w kulki. Myślałem wymienić przeplywomierz ale czytałem ,że wymaga adaptacji , byłem u kilku mechaników i twierdzą ,że nie ma czegoś takiego. Bardo proszę o pomoc ,ktoś miał taki lub podobny problem na co mogę jeszcze patrzyć co sprawdzić ? Złoty środek ?

Bardzo dziękuję i Pozdrawiam!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Live data, 4 bieg i pedał w podłodze od 2000 rpm, wtedy można radzić. Jakiej firmy elektrozawory kupiłeś? Próbowałeś odpiąć podciśnienie od egr?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Live data, 4 bieg i pedał w podłodze od 2000 rpm, wtedy można radzić. Jakiej firmy elektrozawory kupiłeś? Próbowałeś odpiąć podciśnienie od egr?

Odpinalem 0 różnicy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bez filmu z parametrami podczas jazdy to zgadywanka będzie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.