Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chcialbym zalozyc halogeny tylo jest taki problem ze nie wiem czy jest jakas wiazka poprowadzona bo nie ma nawet przelacznika. Czy BMW wypuszczala wiazki na halogeny czy to zalezalo od modelu. Posiadam BMW E39 z 2000 rocznika. Czy musze zrobic wszystko od podstaw
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma nic przygotowane ,bmw nie daje kabli w rezerwie .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma nic przygotowane ,bmw nie daje kabli w rezerwie .

W swoim byłym e39 fabrycznie nie miałem przeciwmgłowych, a instalacja była.

Wystarczyło podpiąć lampy i zmienić włącznik świateł przeciwmgłowych.

Opublikowano

Siemka.

Montowałem u siebie halogeny i wiązki były poprowadzone. Jedna była troche głębiej schowana ale znalazłem. W moim przypadku kupiłem tylko halogeny i przełącznik. Koszt chyba 120zł. Jak nie jesteś pewien czy będziesz musiał robić wiązkę to wyciągnij zaślepki, pogmyraj i zobacz czy je masz. Tak jak pisałem wyżej jedna może być lekko schowana wiec nie poddawaj się tylko szukaj:)

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zwracam honor

Człowiek się uczy całe źycie ,ale dalej mnie to dziwi ?

Przypadkiem Ci co nie mieli fabrycznie halogenów , mają w wyposażeniu opcje przygotowania pod montaź (wiązka) czy wszystkie e39 bez wyjątków to mają ?

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

Zastanów się po co Ci te halogeny. Dla mnie pieniądze wyrzucone w błoto, bo te światła kompletnie nic nie oświetlają. We mgle wcale lepiej nie widać, szczególnie biorąc pod uwagę zasięg tego ustrojstwa. Realnie włączam je tylko wtedy, gdy trzeba włączyć tylne przeciwmgielne - a to też super rzadko, bo należy je włączać dopiero jak widoczność spada poniżej 50m (czyli raz w roku na godzinę, albo w ogóle).

Lepiej zadbać o dobre światła główne - wymienić soczewkę z odbłyśnikiem jak nie wymieniałeś, przerobić na bixenon - to daje wymierne efekty.

Opublikowano
Zgadzam się. Może i czasami pomaga na krętej drodze jak chce się szybciej pojechać ale we mgle? Nawet tego czegoś nie włączam. Jak chcesz wydać kasę to zrób to co kolega wyżej pisze albo daj do regeneracji odblysniki i szkła. Tutaj super poprawisz intensywność światła.