Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mianowicie mam taki problem gdy odpalam auto, jest taki dziwny dźwięk jakby tarcia który ustaje po 1-2 sekundach, występuje tylko gdy silnik jest zimny. Mechanik powiedział mi ze to wartaior zmiennych faz rozrządu? Czy to prawda? Czy może to być coś innego?
Opublikowano
Byłem w serwisie pytać czy był na akcji serwisowej związanej z rozrządem i był, w 2008r (mój model jest 2006) a do tego ma dopiero przejechane 82tys km, serio mógłby być to rozrząd?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niewlasciwa praca vanosa powoduje blad w komputerze a rozrzad nie.

Zczytaj komputer i wszystko jasne.

Rozrzad niszcza kilometry ale czas rowniez a twoj rozrzad juz ma troche lat...

Opublikowano
Miałem auto po akcji serwisowej. Dziwny dźwięk jakby rozlegulowalne zawory. Przebieg 90 tys. Zawiózł do mechanika auto na lawecie (dzięki przeczuciu). Mechanik rozebrał i diagnoza - rozrząd!!!
Opublikowano

Komputer potwierdził błąd Vanosów, ale skoro wszystko będzie już pootwierane, to warto ten rozrząd tez wymienić w takim razie.

komputer tez pokazał błąd przepustnicy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spoczko.

Proponuje Ci w takim razie przepustnice wyczyscic a jak blad nie zniknie to i tak musisz wymienic.

Co do wanosow to skonsultuj to z innym mechanikiem.To sa drogie czesci i nie padaja tak czesto wiec jesli pada decyzja o ich uszkodzeniu to trzeba miec tego pewnosc...