Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano
W razie wystąpienia powtarzalnej usterki są dopisywane auta do akcji
  • Moderatorzy
Opublikowano
Witam. Proszę o sprawdzenie czy u mnie jest jakaś akcja serwisowa WBAXB91020DX42384

Jest akcja na chłodnicę EGR.

• Moderatorzy
Opublikowano
Witam, czy mogę poprosić o sprawdzenie WBAU Z310 60 LD18338

Brak akcji

Opublikowano
Z wewnętrznej poczty BMW z początku tego roku wynika następujący proces (może został już zmieniony albo nie obowiązuje w pl tylko w de).

1. Jeśli chłodnica EGR ma numer 7 823 210 i indeks na końcu jest równy lub mniejszy niż 7, lub numer 8 517 724 i indeks mniejszy lub równy 4 to musi być sprawdzona endoskopem na wycieki. Przy indeksach wyższych nic nie jest sprawdzane, te chłodnice mają być w porządku.

2. Jak naklejka jest nieczytelna lub nieobecna to chłodnica musi być też sprawdzona endoskopem.

Każdy może sobie sprawdzić numer chlodniczki i będzie miał przy odrobinie szczęścia spokojną głowę, większość raczej się zmartwi.

Mam akcję serwisową na chłodniczkę, ale była już kiedyś wymieniana na 7 823 210-10. Czy jest sens zerwać/uszkodzić naklejkę, żeby zmusić ich do sprawdzenia? Nie będą mi robili z tego powodu problemów?

Zauważyłem też ostatnio ubytek płynu chłodniczego na co też mam akcję serwisową...

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination
  • Moderatorzy
Opublikowano
Mógłbym prosić o sprawdzenie ?

WBAMX110X0C972072

oraz

WBA4P71020K581930

WBAMX110X0C972072 Brak akcji

WBA4P71020K581930 Również brak

• Moderatorzy
Opublikowano
Z wewnętrznej poczty BMW z początku tego roku wynika następujący proces (może został już zmieniony albo nie obowiązuje w pl tylko w de).

1. Jeśli chłodnica EGR ma numer 7 823 210 i indeks na końcu jest równy lub mniejszy niż 7, lub numer 8 517 724 i indeks mniejszy lub równy 4 to musi być sprawdzona endoskopem na wycieki. Przy indeksach wyższych nic nie jest sprawdzane, te chłodnice mają być w porządku.

2. Jak naklejka jest nieczytelna lub nieobecna to chłodnica musi być też sprawdzona endoskopem.

Każdy może sobie sprawdzić numer chlodniczki i będzie miał przy odrobinie szczęścia spokojną głowę, większość raczej się zmartwi.

Mam akcję serwisową na chłodniczkę, ale była już kiedyś wymieniana na 7 823 210-10. Czy jest sens zerwać/uszkodzić naklejkę, żeby zmusić ich do sprawdzenia? Nie będą mi robili z tego powodu problemów?

Zauważyłem też ostatnio ubytek płynu chłodniczego na co też mam akcję serwisową...

Po co zrywać, sprawdzą czy nie cieknie.

Opublikowano

Po co zrywać, sprawdzą czy nie cieknie.

Ale jeżeli jest numerek powyżej 7 to nie sprawdzą endoskopem

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination
Opublikowano

Witam. Auto kupione w maju, mało co wiem o jego historii serwisowej. Ostatnio mechanik mi powiedział że egr mam jeszcze fabryczny. Prosze o sprawdzenie vinu

WBAMX71020DE82922

Opublikowano

Cześć,

byłbym wdzięczny za sprawdzenie, czy jest akcja na EGR? Bo mi w ASO nie chcą potwierdzić.

VIN: WBAWY110600C53797

Dzięki z góry Panowie.

• Moderatorzy
Opublikowano
WBAUH51090E323517 - jakieś akcje serwisowe ?

Jest akcja na klemę ujemną.

• Moderatorzy
Opublikowano
Witam, proszę także o sprawdzenie vinu: WBAMX11060C885270.

Z góry dziękuję.

Brak akcji