Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano

Obecnie nawet Grudzień wchodzi w grę 😉

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

I pomyśleć że ja zrobiłem to w grudniu zeszłego roku od ręki 😄 

spacer.png

Opublikowano

Cześć, może mi ktoś powiedzieć czego dotyczy akcja przywoławcza o numerze 0032420300 ??

Numer VIN mojego pojazdu: WBA5K31010G273436

Pozdrawiam

• Moderatorzy
Opublikowano
W dniu 3.09.2023 o 20:34, tomasz_veb napisał(a):

Cześć, może mi ktoś powiedzieć czego dotyczy akcja przywoławcza o numerze 0032420300 ??

Numer VIN mojego pojazdu: WBA5K31010G273436

Pozdrawiam

Wymiana poduszki powietrznej kierowcy.

• Moderatorzy
Opublikowano
7 minut temu, Cornel911 napisał(a):

Dobry wieczór czy jest może jakaś akcja serwisowa dla tego pokazu WBAFW11090C650003 dziękuje

Brak akcji

Opublikowano

Uwaga nadejszła wiekopomna chwila…dzisiaj zadzwonili z Bawarii Katowice że są już części na akcje serwisową. Zgłoszenie robiłem 23 stycznia wiec tyle trwa taka machina u nich…twierdzą że sama chłodnica będzie wymieniona bez zaworu EGR, pożyjemy zobaczymy…

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ciekawe, że bez zaworu. Ja miałem wymienianą 3 razy i za każdym razem to był cały komplet.

spacer.png

Opublikowano

tak ... mówią, że bez zaworu ale wymieniają komplet. ja u siebie sprawdzałem po wymianie i jest wszystko nowe.

Opublikowano (edytowane)

Cześć, proszę o sprawdzenie czego dotyczy akcja techniczna:

kod akcji: 0011640600

WBAXB11070DX35769

Dziekuję

Edytowane przez fekooo
Opublikowano

Musze tez się w końcu umówić na tą akcję serwisową.

Akcja nr 0011620600, czyli  chyba chłodnicza EGR.

Coś mi kiedyś mechanik już robił przy tym EGR, jakiś przewód czy uszczelkę wymieniał.

Słyszałem, że przeprogramowują tam sterownik. Czy nie namieszają mi z retrofitami?

Mam wymienioną nawigację na profesjonalną oraz dołożone USB i kamera cofania.

Nie będzie to problemem?

Opublikowano
W dniu 7.09.2023 o 21:37, Davo76 napisał(a):

Uwaga nadejszła wiekopomna chwila…dzisiaj zadzwonili z Bawarii Katowice że są już części na akcje serwisową. Zgłoszenie robiłem 23 stycznia wiec tyle trwa taka machina u nich…twierdzą że sama chłodnica będzie wymieniona bez zaworu EGR, pożyjemy zobaczymy…

Wydaje mi się ze tym razem wymieniają cały komplet ponieważ zmieniała się firma która produkuje chłodnice i egr i dlatego zmieniają cały komplet ,przynajmniej tym razem u mnie wymienili wszystko a z chłodniczką byłem już 3 razy wzywany Pierwszy raz tylko sprawdzili ,drugi raz wymienili chłodniczkę i po tej wymianie zaczęło mi ubywać płynu chłodzącego i kilka miesięcy temu kolejne wezwanie i wymiana egr i chłodniczki 

Opublikowano

Cze, czy mogę prosić o sprawdzenie auta nr vin wbawy31040l520507.

Z góry dziekuje.

Sprzedam łączniki stabilizatora do bmw e60 FEBI.
Opublikowano

Siemanko od jakiegoś tygodnia czuję dziwne zapachy w samochodzie dziś zajrzałem pod maskę i zauważyłem takie czarne okopcenie między chłodniczka a przewodem AGR czy to też podlega pod tą akcję? Z nr win nie ma nic o akcji serwisowej na moją chlodniczke  dzwoniąc do BMW w Gliwicach mam wstępnie umówiony termin na oględziny tej chłodniczki jeśli się okaże że to jest przyczyną smrodu spalin  w aucie to zrobią a jeśli coś innego koszt diagnostyki 630 zł 

IMG_0659.jpeg

IMG_0658.jpeg

Opublikowano

Tak wiem, sprawdzałem tam, ale niektórzy pisali, że tam nie mieli żadnych akcji a tu chłopaki wynajdywali, że jednak coś tam się należy 🙂

ad®ian™
Opublikowano
W dniu 22.09.2023 o 12:58, Pejti35 napisał(a):

Siemanko od jakiegoś tygodnia czuję dziwne zapachy w samochodzie dziś zajrzałem pod maskę i zauważyłem takie czarne okopcenie między chłodniczka a przewodem AGR czy to też podlega pod tą akcję? Z nr win nie ma nic o akcji serwisowej na moją chlodniczke  dzwoniąc do BMW w Gliwicach mam wstępnie umówiony termin na oględziny tej chłodniczki jeśli się okaże że to jest przyczyną smrodu spalin  w aucie to zrobią a jeśli coś innego koszt diagnostyki 630 zł 

IMG_0659.jpeg

IMG_0658.jpeg

A nie miałeś wcześniej akcji serwisowej? 

Opublikowano

Mi dali znać w ten sam dzień, że mają części, ale umówiłem się, na koniec września, bo nie było auta zastępczego.

Czy w ramach akcji technicznej mogą dać auto zastępcze za darmo?

Bo tak zrozumiałem w rozmowie z serwisem.

• Moderatorzy
Opublikowano
W dniu 22.09.2023 o 18:53, adrian_pt napisał(a):

Czy dla

WBAFW11040C642147

jest jakaś akcja?

Brak jakiejkolwiek akcji.

• Członkowie klubu
Opublikowano
2 godziny temu, grzesiek811 napisał(a):

Czy w ramach akcji technicznej mogą dać auto zastępcze za darmo?

Bo tak zrozumiałem w rozmowie z serwisem.

To chyba jest w gestii ASO, nie mają raczej obowiązku.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
3 godziny temu, GR napisał(a):

To chyba jest w gestii ASO, nie mają raczej obowiązku.

jak byłem w lutym na akcji serwisowej (EGR+poduszka) to mówili, że przysługuje auto zastępcze i jest opłacane przez centralę jako część akcji.

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination