Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano
Witam,

Proszę o sprawdzenie

VIN: WBA3K31000F739807

Dziękuję

Jest akcja na przekładnię kierowniczą.

Opublikowano
Mi uszczelkę wydmuchuje i nie wymieniają chłodnicy... ogólnie to mam EGR do wymiany, oczywiście wszystko na mój koszt. Mówili że wymiana będzie możliwa w maju dopiero i spokojnie mogę jeździć. Tak mi powiedzieli w serwisie BMW w Niemczech. Chora sytuacja jak dla mnie...
Opublikowano

w tak razie i ja poproszę o sprawdzenie czy nie ma jakieś akcji serwisowej dla moich aut

L623699

WJ69051

A467067

z góry dziękuję

Opublikowano
Dobra a więc tak, bylem wczoraj na akcji serwisowej w BMW (w niemczech), jak sie okazalo któraś z uszczelek chlodnicy EGR przepuszcza trochę spalin i dlatego czuć je tak bardzo w aucie, nic na razie nie mogą z tym zrobić, bo części będą dopiero w MAJU, mechanik zagwarantował mi jednak, że do tego czasu mogę spokojnie jeździć i na pewno nic się nie stanie. Wróciłem do domu i poprosiłem sąsiada by pomógł mi w sprawdzeniu czegoś, po czym on dodawał lekko gazu ( do 2tys. obrotów) a ja patrzyłem czy z okolicy EGR nie wydobywa się czasami jakiś dym, okazało się że gdy obroty zchodziły w dół to z okolicy EGR i chodnicy delikatnie buchało białym dymem, nie dało się go nie zobaczyć. Czy oby na pewno mogę z tym bezpiecznie jeździć, miał ktoś z was może podobny przypadek ? Bo nie wiem czy to takie nic jak twierdzi mechanik
Opublikowano

Witam,

Mam F11 520d - od jakiegoś czasu śmierdzi mi spalinami w kabinie rano jak odpale i jest dziwny zapach lekko topiącego się jakby plastiku spod auta po rozgrzaniu. Zaczęło się to od czasu kiedy wymieniono mi turbo. Mechanik mówi że musi sie przepalić olej w wydechu który został zaciągnięty przez stare turbo w wyniku kiedy przestało zupełnie działać. No i również dziwnie śmierdzi z wydechu... Czy w Serwisie podejmą się akcji ? i mówić że miałem jakieś 1500km wymienione turbo ?

Mozna sprawdzić Nr VIN D715042 - Z góry dzięki za info.

• Moderatorzy
Opublikowano
Hm, to ja też poprosiłbym o sprawdzenie. G157737. Dziękuję.

Brak akcji.

• Moderatorzy
Opublikowano
Czy można prosić o sprawdzenie A810409?

Brak.

• Moderatorzy
Opublikowano
w tak razie i ja poproszę o sprawdzenie czy nie ma jakieś akcji serwisowej dla moich aut

L623699

WJ69051

A467067

z góry dziękuję

L623699 Brak

WJ69051 Brak

A467067 Brak

• Moderatorzy
Opublikowano
Witam, proszę o sprawdzenie E942265

Brak

• Moderatorzy
Opublikowano
Witam,będę wdzięczny za sprawdzenie..ostatnio również czuję spaliny... WBAMW91010DV05733

Pozdro

Jest akcja na chłodnicę EGR.

• Moderatorzy
Opublikowano
Witam,

Mam F11 520d - od jakiegoś czasu śmierdzi mi spalinami w kabinie rano jak odpale i jest dziwny zapach lekko topiącego się jakby plastiku spod auta po rozgrzaniu. Zaczęło się to od czasu kiedy wymieniono mi turbo. Mechanik mówi że musi sie przepalić olej w wydechu który został zaciągnięty przez stare turbo w wyniku kiedy przestało zupełnie działać. No i również dziwnie śmierdzi z wydechu... Czy w Serwisie podejmą się akcji ? i mówić że miałem jakieś 1500km wymienione turbo ?

Mozna sprawdzić Nr VIN D715042 - Z góry dzięki za info.

Brak

• Moderatorzy
Opublikowano
Witam ,

Również proszę o sprawdzę nie bmw e90 330xd n57 2011

VIN: A233829

Jest akcja na sterownik dmuchawy.

• Moderatorzy
Opublikowano
Witam.

Ja również poproszę:

Wielkie dzięki.

c308988

Brak.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wczoraj w serwisie dowiedziałem się iż jest trzecia akcja serwisowa (067709). Ponoć polega to na kolejnym sprawdzeniu chłodniczki EGR (3h) po wymianie.
Opublikowano

Kruk,

mogę prosić o sprawdzenie akcji dla poniższych VIN?

DU32628 oraz PV86697.

Kupię komplet felg styling 270