Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłe felgi razem z oponami.

Mam takie dwie opony Bridgestone Potenza 225/45R17 94Y RSC.

751ac0bede155.jpg

Z jednej strony (od frontowej strony koła) jest takie przytarcie ... na obu oponach identyczne. Z drugiej strony (od wewnętrznej strony koła) napisy całe nic nie starte.

Co to może oznaczać i czy te opony nadają się do jazdy?

Rok opon 2012

Poszukuje wszelkich materiałów o bmw e60/e61, filmów, poradników, artykułów, zdjęć, plików, tapet...itp ... Jeśli ktoś z was ma ciekawe materiały proszę o info na pw (po weryfikacji wrzucę na bloga z dopiskiem twojego niku). Z góry dzięki.

Link do bloga patrz obok - moja strona www.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak by od wewnętrz to bym pomyślał o sprężynach, a jak od zewnątrz to po prostu ktoś o krawężnik przycierał.

Myślę że można tak śmigać, chyba że dzień w dzień 200km/h to lepiej nowe. W koncu to bezpieczeństwo.

Opublikowano
Nie wygląda na wyparte o krawężnik. Mi to pasuje na tarcie o nadkole. Za szeroka opona, za szeroki dystans i za słabo zrolowane nadkola i widać że jest to przygrzane. Czy nadajesz cię do jazdy? Estetyka w jeździe nie przeszkadza ale nikt ci nie powie co tak naprawdę się z nią działo i w jakim stanie jest. Dwa kółka na torze z niskim ciśnieniem i efekt podobny.