Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem i to chyba dość duży auto wróciło od kolejnego elektryka i dalej nic nie zrobili a więc tak, rano gdy wsiadam do auta to zawsze mi odpala jak należy ale jak pojeźdze po mieście jakiś czas i np. wejdę do sklepu i z niego wyjdę to już nie mogę odpalić samochodu rozrusznik nie kręci zero odzewu ale gdy odłącze kabel na akumulatorze na chwilę to mi odpala dzieje się to codziennie i nikt nie może mi tego naprawić przeszukałem już chyba cały internet i nic nie znalazłem.

Proszę o pomoc albo jakiegoś zdolnego elektryka w Zielonej Górze (woj. Lubuskie)

Opublikowano
Jakbyś coś miał z prądem . Ale może znajdz innego mechanika niech sprawdzi rozrusznik szczotkotrzymacz , pompa wtryskowa wporządku ? świece ? to może być tak naprawde wszystko jakieś błedy na kompie ?
Opublikowano
na rozrusznik i świece jadę jutro do mechanika na 12 na kompie żadnych błędów a do elektryków jeżdżę i rozkładają ręce ale szukam dalej
Opublikowano
Mam tą samą BMW masz moze multimetr w domu ? sprawdz napiecie alterlnatora akumolatora swiec bo rozrusznik jest od dolu wiec jak masz jak to tez bys sam sprawdził a co ile ma byc jest gdzies na necie albo poproś toci ktos tu napisze:)
Opublikowano
może warto sprawdzić immobilizer, po odłączeniu akumulatora zaskakuje, spróbuj odpalać kluczykiem zapasowym i zobacz czy jest ten sam problem.
Opublikowano

Może masz jakiś stary zapomniany alarm co się uaktywnia ?

Czy jak rano odpalisz i po 1 minucie zgasisz to ponownie odpali ? czy się musi dobrze zagrzać aby ta usterka wystąpiła ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Auto jest u mnie 6 lat i to wcześniej się nie pokazywalo a auto musi się dobrze zagrzac żeby nie odpalal a dzieje się to u mnie gdzieś od miesiąca, myślałem też o dorobienie kluczyka ale nie wiem czy to w jakiś sposób może pomóc ale z drugiej strony elektryk sprawdzał przez jakieś urządzenie kluczyk i nie pokazywał jakiś nieprawidłowości.
Opublikowano

Dla dobrego elektryka co zna BMW łatwa do rozgryzienia tylko kwestia czasu ale się musi wziąć za robotę puki auto gorące.

Ps. żeby lepiej przyciągnąć fachmanów to zmień tytuł wątku, np ; 320d 136km, na gorącym rozrusznik nie kręci.

..........................................................................................

Opublikowano
Wczoraj odjechalem od mechanika do elektryka na gorącym silniku i jak już zasiłek u elektryka to już nawet akumulator nie pomaga, prawdopodobnie jeden z lepszych elektryków mówi że to trochę potrwa ale zobaczymy co z tego wyjdzie jak naprawie dam znać co i jak chyba że on się podda to już chyba tylko serwis w lubiniu :cry2:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po dwóch miesiącach trudu i szukaniu dobrego elektryka znalazłem zrobił i zapłaciłem 500zl to był rozkodowany czujnik ews3 zakodowane na nowo i wszystko chodzi jak należy

Dziękuję wszystkim którzy zainteresowali się moim tematem pozdrawiam

Dejwid52

Opublikowano
Ciekawy przypadek że rozkodowany potrafił na zimnym odpalać, ale jak tak powiedział