Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wiecie moze jakie fabryczne zabezpieczenie ma bmw f10 bo po zakupie auta gdy chcialem ubezpieczyc ja AC to poproszono mnie o przedstawienie papieru z dodatkowym zabezpieczeniem troszke mnie to zdziwilo wiec pytam Was doswiadczonych czy jest takie zabezpieczenie w bmw dodam ze nie mam zadnej lampki pod lusterkiem wstecznym.A jak nie mam takiego zabezpieczenia to moze jest ktos z okolic Bydgoszczy Torunia co sie zajmuje zakladaniem takich zabezpieczen serwis Bmw odpada bo pewnie cena by mnie zabila z gory dzieki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z ciekawości - co to za upierdliwa i asekurancką firma ubezpieczeniowa? Od zawsze kupuję pełne pakiety ubezpieczeń na samochody i jeszcze nikt nigdy nie prosił mnie o przedstawienie jakichkolwiek papierów potwierdzających wyposażenie samochodu. Czasem tylko trafi się jakaś inspekcja rzeczoznawcy, ale ten też nie pyta o alarmy, papiery itd. Domyślam się natomiast, że część firm do AC wymaga dwóch "zabezpieczeń", np. immobilisera oraz alarmu albo jakiejś karty antykradzieżowej/antyporwaniowej. Ale żeby od razu żądać dokumentacji? Niepojęte.
Opublikowano
Tez sie zdziwilem ale takie wymagania co mozna zrobic.Dlatego jakby ktos znal jakiegos goscia od zakladania alarmow to bylbym wdzieczny
Opublikowano
Skontaktuj się z porządną firmą która montuje alarmy i poproś o wystawienie certyfikatu albo opinii, że auto ma zabezpieczenia przed kradzieżą typu autoalarm, immobilizer. Zapłacisz może 50 zeta ale będziesz miał w papierach samochodu na wypadek gdyby coś się stało. Z ubezpieczycielami różnie bywa jak mają wypłacic kasę.... temat znany z autopsji + porada właściciela takiej firmy od którego dostałem to za free po starej znajomości :)