Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam zrobiłem silnik m47 rozrząd jest nowa turbina głowica po szlifie. i dalej brak mocy o co chodzi może miał ktoś coś takiego bo już nie wiem o co chodzi a nie chce wymieniać kolejnych części bo to nie ma sensu. kupiłem nowy egr, przepływke powietrza.i dalej to samo. dodam że czasami czuć spaliny w samochodzie. :( Bunia rozpędza sie do max 120 u albo sama zwalnia albo sama przyspiesza do 120km/h
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odnośnie spalin do sprawdzenia złącze elastyczne/plecionka a brak mocy - inpa, błędy i parametry podczas jazdy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem kiedyś problem w M47N Vmax=180km/h i powodem była nieszczelność w przewodzie gumowym do turbiny.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam pewnego razu wracając do domu silnik mocno wkręcił się na obr jakby samozapłon silnika niestety nie udało się uratować, nowy silnik został zakupiony oraz turbio moje turbo okazało się ok wiec nw skad taki samozapłon, po złożeniu wszytskiego silnik nie ma mocy czasami chodzi pływająco raz chodzi ładnie płynnie raz klekocze jak zwykły diesel, nie dymi, 0 błedów na kompie, test pompy vp44 wykonany jest ok kąty podczas jazdy idą ładnie się nakłądają nie ma już pomysłów mój mechanik :/ jeśli samozapłon nastąpil nie rpzez turbo ani lejące wtryski to przez co ? napewno przez coś co jest teraz w nowym silniku i zapewne dlatego samochód nie ma mocy, przepływka sprawdzona ok przetwornik cisnienia też, katalizatory też, jakieś sugestie ?