Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam aktualnie zamontowane oryginalne czujniki na oryginalnych felgach, moje pytanie czy da sie zdemontować te czujniki i założyć na nowe felgi?? Byłem u wulkanizatora i powiedział ze jeśli sa wkrecane to nie ma problemu a jesli sa wciskowe czy jakos tak to sie nie da. Zmieniał ktoś juz moze??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Albo kontrola cisnienia jest realizowana przez komputer ABS/ESP - ale skoro piszesz ze masz czujniki...to masz zintegrowane z wentylem.

Do tego goscia nie jedz juz, bo jak by spojrzal na wentyl to by wiedzial.

Opublikowano
Tak mi sie wydaje ze mam czujniki ale głowy nie dam. A jesli bym nie miał czujników to sa jakies specjalne wentyle czy skad od szczytuje dane?? chodzi o to zeby mi błedu nie wywaliło jak zmienie na nowe felgi??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czujnik abs oblicza prędkość koła, jak różni się od pozostałych to informuje, że jest mało powietrza.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Czyli rozumiem ze jak coś to moge spokojnie zakładać na wiosne felgi 18 i bedzie wszystko działac poprawnie skoro odczyty sa z czujnika ABS? :D ewentualnie gdyby wyskoczył bład to skasowac w idrive i bedzie ok :D