Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam od pewnwgo czasu swieca mi sie kontrolki abs esc i czasami nie chodzi predkosciomierz orza raz mi pokazuje ze mam paliwa na 20 km a raz na 80 wariuje mi bo tez pokazuje srednie spalanie 17 l Edytowane przez bodek12
Opublikowano
Po pierwsze zmień temat na regulaminowy czyli dopisz jaki masz silnik do tematu, a po drugie masz problem z czujnikiem ABS. Jeśli są problemy z predkosciomierzem to pewnie tylny lewy. Ale dokładnie to ci wyjdzie pod kompem.
Opublikowano
na kompie mi nic nie wyszlo ale kontrolki czasami gasna a pretkosciomiez dalej nie dziala albo odwronie jak dzala to abc swieci
Opublikowano
Do obejrzenia wszystko przy lewym tylnym czujniku. Wtyczki, przewody, koronka i sam czujnik. Może gdzieś tam brudu naszło tylko nie pamiętam czy koronka jest na połosi czy gdzieś schowana. Dawno nie pracowałem przy E39.
Opublikowano
dzieki obejrze a co z ta reszta spalanie pokazuje 17 litrow raz pokazuje ze moge przejechac 80 a za 2 sekundy 20 a lbo 18 tak wariuje i skazowka od paliwa raz pokazuje dobrze a raz ze nie ma paliwa spada
Opublikowano
Komputer bierze średnia z prędkości samochodu ekonomizera itd. Jeśli czujnik nie podaje prędkości automatycznie nie zwiększa się przebieg. Przez to samochód zawyrza średnią. Bo nie ubywa ci drogi tylko paliwa.
Opublikowano
Lux, napisz jak sytuacja tak z ciekawości. Możesz jeszcze dla pewności sprawdzić czy to lewy tył odpowiada za predkosciomierz i resztę. Bo pewności nie mam. Wg mnie to tak na 99% lewy tylny.
Opublikowano
bylem jeszcze raz na kompie i wyszedl jakis blad z zegarami ale zapomnialem co powiedzial mi ze cos z elektryka moze byc jakis brak masy albo zegary zepsute a co najgorsze elektryka