Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witajcie spodobało mi się podswietlenie zegarów na niebiesko chce sie za to zabrać ale napotkałem problem są instrukcje itd ale nie jest podane jakie to są konrketnie diody o kolorze niebieskim jaka nazwa pełna bo są 3528 itd mi elektronik mówił jakie mam to kupić żeby pasowały ? Posiadam BMW e46 136km przed lift 1999rok 2.0 diesel Pomoże ktoś poda strone gdzie moge to kupić? i bedą pasować na 100%?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ooo na niebiesko fajnie jak w golfie 4 :roll: A jak Ci ze 3 osoby napiszą NIE CZYŃ TEGO to przemyślisz sprawę?
Opublikowano
To ja też się dołączam,, NIE CZYŃ TEGO " nie będzie to do niczego pasowało cóż z tego że zegary będą niebieskie skoro cała reszta i tak zostanie bursztynowa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mną napiszę CZYŃ TO. Chce choinkę w aucie? To niech ma, jego wola, tylko trzeba mu jeszcze diody dobrać..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

No w sumie racja Ale mialem zamiaer radio i klime też zrobić akle skoro mowiecie ze nie bedzie pasować to odpuszczam a co myslicie o podswietleniu nóg i drzwi od dołu ??? bo tez mialem zamiar takie cos zrobic chcialem je na niebiesko bo mam dywaniku z obiciem z boków niebieskie do tego kierownice z niebieskim troche na mieszkach tez mam troche niebieskiego i jak bym dal podswietelnie czerowne nie bedzie pasowac prawda lepiej niebieskie ? jak uwazacie bo w tych nowzysz autach maja te podswietlenia i bardzo mi sie to podoba jak uwazacie ? Bo z zegarami było 3 razy nie czyn tego :wink:

I zegarą dodam chromowane obramówki :) bedą ladniejsze a czerwony to nie taki zły kolor wcale:)

Opublikowano
Oprócz klimy i radia musiałbyś zmienić diody w module świateł jeszcze i lampce co oświetla lewarek jak masz oświetlenie w popielniczkach to też. W sumie mnóstwo roboty ale wtedy by to miało ręce i nogi. O gustach się nie dyskutuje każdy ma swój i nie krytykuje jeśli Ci się podoba niebieski, ale jak robić to od początku do końca żeby wszystko z sobą wspolgralo. Chociaż jak dla mnie wygląda mocno średnio ale to tylko moje zdanie. Nóg i drzwi? Tzn co konkretnie masz na myśli? Zwłaszcza z tymi drzwiami :P
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chromowane ramki to bardzo fajny mod. :cool2: Mało pracy, małe koszta, a różnica dramatyczna na duży +

6cdf5e63cf21.jpg

d7175b662d3b.jpg

P.S. jak będziesz wkładał ramki to zaopatrz się np. w sprężone powietrze, żeby przed złożeniem zegarów wydmuchać wszystkie kłaczki, kurze itp. bo widać je w słońcu i wkurzają.

Opublikowano
Tzn jak je poznac czy są dobre czy nie ??? znalazł bys mi moze na allegro by były dobre ? ja mam BMW e46 320d 1999rok 2.0 diesel 136km sedan
Opublikowano
Tzn chodzi o grubość ramki. Im cieńsze tym lepsze. Niestety zdjęcie zdjęciu nie równe na allegro i w większości podają zdjęcia poglądowe. Dobrze by było żeby ktoś polecił jakiegoś sprzedawcę od którego niedawno kupował i wszystko jest ok.
Opublikowano

czyli bedą pasować na 100%?

I takie pytaniebo nikt sie nie wypowiedzial co myslicie o tym podswietleniu tych dołow i drzwi na czerowno albo niebiesko? modne to czy nie? bo w tych lepszych autach kazde ma takie cos

Opublikowano

http://allegro.pl/oswietlenie-auta-samochodu-wnetrza-kabiny-led-rbg-i6680336629.html?bi_s=internal&bi_c=49529&bi_m=motoryzacja-art-offer#thumb/5

NP kupuje sie takie ledy i zakłada pod siedzenia pod pedała i itd tak samo zakłada sie pod drzwi by przy otwierdaniu ladnie swieciło o to mi chodzi

Opublikowano
To już niech się ktoś inny wypowie jak to będzie wyglądało, nie widziałem czegoś takiego w e46 więc nie wiem. Ale to co wysłałeś to kicha. Musisz mieć cały czas wetkniete w gniazdo zapalniczki, będzie Ci się pałętał kabel, a w dodatku na samym czubku tego co wtykasz masz oczojebny włącznik wyglądający jak z wyrzutni rakiet. Jak już chcesz takie coś to wg mnie delikatne podświetlenie podłączone z oświetleniem wnętrza. W sensie otwierasz drzwi to się włącza zamykasz to się wyłącza.
Opublikowano
z tego co tam pisze jest możliwosc podlaczenia tego do podsufitki czyli ze jak sie beda drzwi otwierac lampka sie etz bedzie zapalal wraz z tymi ledami
Opublikowano
Ja wyczytałem że można podkleić m. Innymi do podsufitki. Ale nie widziałem żeby podłączyć. Trzeba by pewnie obciąć włącznik i przeprowadzać kable inaczej. Np wpiac się do wiązki gniazda zapalniczki i dorobić dodatkowo włącznik. Albo wpiac się jakoś do podsufitki. W każdym razie jak nie chcesz mieć przycisku do wyrzutni rakiet musiałbyś przerabiać ten zestaw.
Opublikowano
Ten zestaw co wysłałeś ma możliwość zmiany koloru. Także będziesz miał na każdy dzień tygodnia inny :-P tylko ten guzik w gniazdku zapalniczki :-/ to bym na pewno przerobił. no wiesz to ma się tobie podobać. Ale jak już robić to żeby wspolgralo z całością.