Skocz do zawartości

E61 520D 2005 rok. PROBLEM KOMUNIKACJA, BLEDY ABS DTC...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!!

Mam problem z samochodem, z ktorym nie moge sobie poradzic, auto mialo przygode w DE, kupilem je miesiac temu, w kolizzju zlamalo wachacz, urawlo czujnik abs, czujnik polozenia nivo. Poduszki nie wystrzeliły napinacze cale.

Po wymianie czujników ABS, od nivo. Nie moge sie polaczyc z inpa, silnik laczy sie okej, lecz mam problem z polaczeniem sie do"karoseri" dla ciekawostki wywala blad typu blad sterownika m60?. Przy okazji nie zalacza mi wentylatora ( przez inpe robiony test 60% jak i 90% chodzi okej)

Wiec zapytam sie w czym jest problem

Swieci sie cala choinka, DTC, ABS, Cisnienie w ogumieniu, Hamulce. Chcialbym to pokasowac, ale nie wiem czy problem jest w sterowniku czy w czym? pomoze ktos?!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziś kolega w Szwajcari miał podobne objawy i powodem był przepalony bezpiecznik w schowku .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Dziś kolega w Szwajcari miał podobne objawy i powodem był przepalony bezpiecznik w schowku .

Mogl bys sie dowiedziec ktory to bezpiecznik? sprawdzalem 4 razy te w schowku, te kolo aku. przekazniki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

5 A w schowku - choinka była na zegarach jak w święta :D

Sprawdzić bezpiecznik na 100% trzeba go wyjąć i oglądnąć ,a najlepiej sprawdzić miernikiem .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
5 A w schowku - choinka była na zegarach jak w święta :D

Sprawdzić bezpiecznik na 100% trzeba go wyjąć i oglądnąć ,a najlepiej sprawdzić miernikiem .

Niestety bezpieczniki wszystkie cale. A samochood dalej nie moze sie polaczyc.