Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czasami czytam to forum z racji iz od jakiegos czasu zamierzam kupic moj drugi samochod. Obecnie mam megane z 1998 75km, w ogole nie jedzie.

Jezdzilem wczesniej BMW e36/e46/e90 wiec mam pewnie doswaidczenie z marka co tylko przekonalo mnie do wyboru kolejnego samochodu.

Interesuje mnie wlasnie e46 jednak mam dylemant co do wyboru silnika miedzy 2.0 a 2.2 litra. Nie interesuje mnie diesel, jedynie benzyna ze wzgledu iz planuje po jakims czasie zalozyc instalacje gazowe STAG/BRC.

Kwota jaka chcialbym przeznaczyc to 19-21 tysiecy max 22 zeby wystarczylo na jakies dobre naprawy - wymiana oleju itd.

Jakies porady, sugestie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdecydowanie 2.2l, 2.0l nie porywa dynamiką (nie chcę pisać dosadniej) a pali to samo co 2.2l, tylko ewentualna akcyza dużo wyższa. Musisz mieć jeszcze świadomość, że 2.2l to m54, więc w 99% przypadków pije olej w sporych ilościach, jak "tylko" 0,5l na 1000km to będzie dobrze. Alternatywą jest 323i, czyli 2.5l m52tu, ten nie ma problemu z olejem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jeśli chcesz się ścigać to tylko 2.0 wzwyż, ja mam e46 1.8 115 km w fotel nie wbija ale mi to wystarczy. Kwestią najgorszą w tym wszystkim to znaleźć auto w dobrym stanie technicznym, bo inaczej to będziesz tylko w auto ładował kasę i zawsze będzie coś, części co niektóre drogie nie są ale robocizna potrafi dobić, do tego znaleźć fachowca co ma pojęcie o niektórych silnikach bmw, odpowiednie blokady, narzędzia, oprogramowanie to jest loteria. Ja bym ogólnie drugi raz tego auta nie kupił może i fajnie wygląda, jeździ ale wkurw... mnie co niektóre rozwiązania techniczne i wady fabryczne co niektórych modeli i silników. To jest tylko moje zdanie nie musisz się tym sugerować.
"Wszystko dobre jak się nie psuje" :)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.