Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Stacyjki nie , ale kodowanie niezbędne .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Kodowanie kluczyka czy Kompa, ESW? a jak wymienię stacyjkę bo mam takową z całą kolumną do krzyżaka tylko nie chce mi się jej wkładać jak będzie możliwa wymiana tylko kompa i EWS
Opublikowano

Przekładasz elektronikę kluczyka z nowego EWS do twojego starego kluczyka. Kodowanie kluczyka, tylko jest potrzebne do centralnego zamka.

Musisz zrobić kodowanie EWS i DDE do twojego auta.

Opublikowano
Ale ja mam komplet kompa, EWS, kluczyk, i kolumne ze stacyjką, wszystko zostało wyciągnięte z jednego auta więc chyba jak to mam i przełożę to nie będę musiał nic programować ?
Opublikowano
i o to mi chodzi żeby odpalić i pojechać na kodowanie bo wymienię sam a żeby zakodować to oddam komuś wtedy odejdzie mi koszt wymiany :D
Opublikowano
Jak masz jechać na kodowanie, to po co kupiłeś cały komplet? Wystarczyło kupić sam komputer pojechać do kogoś kto zrobiłby klon komputera silnika i po sprawie, reszta gratów zostałaby nietknięta na aucie.
Opublikowano
To zmienia postać rzeczy :) zazwyczaj komplet jest kilka razy droższy niż sam komputer, więc gdy trzeba wymienić tylko ECU, to szkoda pieniędzy na cały zestaw.
Opublikowano
Jeśli nie kręci rozrusznikiem, tzn, że EWS nie puszcza sygnału na rozrusznik, co znaczy brak zgodności EWS-immo z kluczykiem. W przypadku braku synchronizacji EWS-DDE, to rozrusznik kręci, ale auto nie odpala.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
I jak tam odpalił? Ja się podepne z moim przypadkiem. Zero reakcji rozrusznika na kluczyk (nie kręci) ale po zmostkowaniu na rozeuszniku kręci i odpalił, co to może być chyba nie ews?